het weer in Windows 11

Het weer in Windows 11

Niets is zoveel besproken als het weer, en niets lijkt zoveel invloed op het dagelijks leven te hebben. Het weer in Windows 11 neemt dan ook een prominente plek in. Onderstaande tekst is afkomstig mijn Handboek Windows 11.

De app Weer in Windows 11 toont het huidige weer op uw locatie en desgewenst het weer wereldwijd. De appbalk biedt opties om locaties toe te voegen en zo een compleet weeroverzicht van uw vakantie- of wintersportbestemming te tonen.

weer in Windows 11
Typ in het startmenu de eerste letters van de naam van een app en hij wordt als beste overeenkomst getoond. Zo zijn alle apps snel terug te vinden.

weer in Windows 11

Algemene kennis

Weet u niet precies of een app aanwezig is, hoe hij heet, of waar hij staat in de lijst? Open dan gewoon het startmenu door op weer in Windows 11 te drukken en begin de eerste letters van de naam te typen. Zoals bijvoorbeeld de app Weer uit deze paragraaf. Vaak wordt dan de app als beste overeenkomst getoond. Druk op Enter om de app te starten, of kies een van de mogelijkheden die aan de rechterkant worden genoemd om de app bijvoorbeeld in het startmenu te plaatsen of aan de taakbalk vast te maken.


De app Weer starten

Wanneer de app Weer voor de eerste keer wordt gestart, vraagt het hoe de temperatuur moet worden getoond (in graden Celsius of Fahrenheit, in Europa gebruiken we Celsius) en daarna wat uw woonplaats is. Dit wordt als standaardlocatie gebruikt.

Daarna wordt het weer geladen en kunt u van boven naar beneden meer details bekijken. Scrol naar beneden voor meer details. Het van links naar rechts scrollen uit eerdere versies van deze app is verdwenen. Alleen de dagelijkse temperaturen kunt u nog van links naar rechts schuiven.

weer in Windows 11
Grijs en Hollands weer toen dit boek geschreven werd…

Favorieten

Met het zoekvak rechtsboven kunt u snel het weer in andere plaatsen op de hele wereld opzoeken. Als u deze plaats vaker wilt bekijken, klik dan op de ster. Hij wordt dan getoond in het venster Locaties. Hierin worden al uw favoriete bestemmingen verzameld.

weer in Windows 11
Zoek een bepaalde plaats en stel hem in als favoriet.
weer in Windows 11
Alle favorieten zijn snel beschikbaar via het menu.

Menu

Net als in andere moderne apps is de menubalk zichtbaar aan de linkerkant. Gebruik direct de knoppen met de pictogrammen om naar een venster te springen of vouw het menu eerst open om meer informatie over de mogelijkheden te zien.

weer in Windows 11
Het menu is eenvoudig maar duidelijk. Dit werkt in andere apps op vergelijkbare manier. Probeer dit ook zelf.

Meer lezen van Peter Kassenaar? Dat kan, want op dit blog kunt u uw hart ophalen aan zijn artikelen, interviews en boek-uittreksels!

Handboek Windows 11

Handboek Windows 11Windows 11 is de nieuwste versie van het veelzijdige besturingsprogramma van Microsoft, dat ook op tablets en convertible pc’s gebruikt kan worden. Oorspronkelijk was het de bedoeling van Microsoft dat Windows 10 uit 2015 ‘de laatste Windows ooit’ zou zijn, maar die bewering is achterhaald. Inmiddels gelden toch andere wensen en eisen aan computergebruik dan destijds is voorzien. Daarom is een geheel nieuwe versie van Windows gelanceerd. Microsoft heeft goed geluisterd naar geluiden uit de markt en alles uit de kast gehaald om het werken met de computer verder te vereenvoudigen. In die opzet is het bedrijf zeker geslaagd. Dit handzame boek wijst u snel de weg in de mogelijkheden en functies zoals het werken met het startmenu, met apps en met de vele basisvoorzieningen om de pc helemaal naar eigen wens aan te passen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.