Hit me with your selfie stick…

Ik heb altijd schamper gedaan over de selfie stick. Ik vond het een onding. In musea werd je er mee in je oog gestoken, rond toeristische attracties werden ze je opgedrongen. Een selfie voor de Eiffeltoren… Waarom? Maar ik heb me eroverheen gezet. Wat is er tegen een selfie stick? Een selfie is gewoon een zelfportret, een al eeuwig gewaardeerde vorm van expressie in schilderkunst en fotografie. En nu ik bezig ben aan een boek over smartphonefotografie wil ik zo’n selfie stick ook zelf proberen. Dus toen ik vorige week vrijdag voor andere zaken toch bij cameranu was heb ik er een aangeschaft.

Wat is een selfie stick? Eigenlijk gewoon een stok waar je je smartphone op vast kunt klemmen en waarmee je, als je de stok een eindje van je weghoudt, een selfie, een zelfportret kunt maken. Doordat je de smartphone wat verder van je weg kunt houden wordt zo’n zelfportret wat minder door de lens vervormd en krijg je er ook nog een stuk achtergrond bij. Niks op tegen dus, als je er een beetje sociaal mee omgaat. In veel musea is die selfie stick tegenwoordig verboden omdat, eh moet ik dat nog uitleggen? En bij toeristische attracties moet je er gewoon een beetje mee uitkijken. Ik kan me indenken dat je als toerist een herinnering wilt hebben aan dat Rijksmuseum of die Heineken Experience. Dat je kunt laten zien dat je daar echt geweest bent. Niks mis mee.

Met en zonder bluetooth

Er zijn in essentie twee verschillende soorten selfie sticks. Gewoon een stok met klem voor je mobieltje en een stok met een klem voor je mobieltje met bluetooth. Bij die eerste variant zet je zelfontspanner aan, steek je de stok in de lucht en 10 seconden later neemt je camera de foto. Bij de bluetooth-variant zet je bluetooth aan op je mobieltje, koppel je die met de bluetooth van de selfie stick en vanaf dat moment kun je vanaf de selfie stick een foto nemen.

Benro

Ik kocht de Benro smart mini tripod en selfie stick. Ik vind het een leuk ding. Zoals uit de naam blijkt is het een statiefje (een tafelstatief) én een selfie stick. Het ding werkt met bluetooth en het koppelen van de Benro met mijn Huawei P9 ging heel eenvoudig (het gaat ook heel eenvoudige met de iPhone). Vervolgens klemde ik de telefoon in de klem en zette de camera op de selfie-kant. Met het bluetooth-afstandsbedieninkje (dat je ook van de stick kunt loshalen) maak je op die manier snel achter elkaar foto’s. Geen gedoe met de timerfunctie van je camera. Klik, klik klik, achter elkaar. Met de smartphone in de klem en de poten van het statiefje uitgeklapt maak je ‘s avonds ook scherpe foto’s en kun je rustig de handmatige bediening van de smartphonecamera instellen.

Proost! Op de selfie stick! (Die hier als statiefje werd gebruikt, met de bluetooth-afstandbediening.)

Wat is er eigenlijk niet leuk aan? Zolang je er niemand mee hindert is het een heel aardige uitbreiding op je smartphonecamera.

3 gedachten over “Hit me with your selfie stick…”

  1. Ik ga misschien ook overstag. Al was ik blij dat ze op Pinkpop verboden waren. Maar wel handig voor werk om producten te presenteren. Is deze selfie-stick ook handig om video’s van jezelf te maken?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.