iCloud+ en macOS Monterey

iCloud+ en macOS Monterey

iCloud+ en macOS Monterey (maar ook iOS en iPadOS) bieden interessante extra’s. Onderstaand fragment is afkomstig uit mijn gloednieuwe boek Ontdek macOS Monterey. De drukker is er mee bezig, vanaf eind deze maand verkrijgbaar!

Naast extra opslagruimte biedt iCloud Plus (iCloud+) nog extra functies voor Apple-apparaten met minimaal iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey. Zo kunt u bijvoorbeeld alle opslagruimte delen met uw gezin, óók met het goedkoopste abonnement.

Een nieuwe functie van iCloud+ is Private Relay dat het internetverkeer tijdens het browsen met Safari codeert, zodat niemand kan zien welke websites u bezoekt en bedrijven uw IP-adres, locatie en andere browseractiviteiten niet kunnen gebruiken om u te volgen en een profiel van u op te bouwen.

Een andere extra functie, Verberg mijn e-mailadres, is een uitbreiding op de functie Log in met Apple. Hiermee creëert u een willekeurig e-mailadres en worden berichten hiernaar automatisch doorgestuurd naar uw gekoppelde persoonlijke emailadres.

Meer handige extraatjes

Met iCloud+ hebt u nu ook de mogelijkheid om een e-mailadres te maken met uw eigen domeinnaam. Om de functie te gebruiken moet het domein overigens wel daadwerkelijk gehost worden. U koppelt het domein aan uw eigen iCloud-account. U kunt familieleden uitnodigen om dezelfde domeinnaam te gebruiken voor hun emailadres.

HomeKit Secure Video is een functie voor geschikte beveiligingscamera’s met HomeKit. De functie biedt uitgebreide opnameopties, zoals het maken van opnamen als u niet thuis bent en streamen als u wél thuis bent, of de mogelijkheid om alle opnamen in iCloud te bewaren. De opnamen tellen niet mee voor uw iCloudopslag, maar werkt alleen met iCloud Plus. Het abonnement met 50 GB is voor gebruik van één camera. Betaalt u voor 200 GB, dan kunt u vijf camera’s aanmelden. Het abonnement met 2 TB biedt een onbeperkt aantal camera’s.

iCloud+ en macOS Monterey

Bestanden in iCloud Drive U kunt alle typen bestanden bewaren in iCloud Drive, zolang deze niet groter zijn dan 15 GB en u de iCloud-opslaglimiet niet overschrijdt. Er zijn geen beperkingen voor bestandstypen.

Ook voor Windows…

Als u een nieuw apparaat met iOS 9 of OS X El Capitan gebruikt, wordt iCloud Drive automatisch ingeschakeld. Als u het apparaat vanaf een oudere iOS- of OS Xversie hebt bijgewerkt, kunt u desgewenst de upgrade naar iCloud Drive uitvoeren. U kunt ook de upgrade naar iCloud Drive uitvoeren op een pc met iCloud voor Windows en Windows 7 of hoger.

Meer tips en trucs van Bob Timroff? Op dit blog zijn er veel te vinden. Al zijn macOS-tips, plus interviews met Bob vind HIER.

Ontdek macOS Monterey

Ontdek macOS MontereyEen van de vele redenen om een Mac te gebruiken is macOS Monterey, het nieuwe besturingssysteem van Apple. Een besturingssysteem is een van de belangrijkste onderdelen van de computer. Het zorgt er onder meer voor dat u programma’s kunt starten, bestanden kunt beheren en extra apparaten kunt aansluiten. macOS ziet er schitterend uit, is uiterst stabiel, zeer gebruiksvriendelijk en vraagt nauwelijks onderhoud.

Uit de inhoud:

  • Introductie: maak kennis met macOS Monterey, het bureaublad, het dock, Finder en de menu’s.
  • Bestanden: voel u thuis in de thuismap en maak en bewaar documenten in iCloud Drive.
  • Navigeren: navigeer, zoek met Siri en organiseer met programmatabbladen, tags, Bedieningspaneel, Mission Control, Spaces, Spotlight, AirDrop, slimme mappen en het dock.
  • Voorkeuren: stel voorkeuren in voor uzelf, het systeem, hardware, internet en het netwerk. Gebruik Focus om niet gestoord te worden tijdens het werk.
  • Programma’s: leer werken met de map Apps, ontdek hulpprogramma’s, Berichtencentrum, Widgets, Continuity, Side Car, Handoff en werp een blik op extra apps, zoals iMovies, Garageband, Pages, Keynote en Numbers
  • Aan de slag: vind uw weg in Contacten, Agenda, Muziek, Foto’s, Fotolader, Photo Booth, QuickTime Player, Opdrachten en Time Machine.
  • Internet: maak verbinding met internet en werk met Mail, Safari, Berichten en iCloud.

Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.