Leren over fotografie met photoskop.com

Je kunt nooit genoeg weten over fotografie. Of het nu over de werking van je camera gaat, het schieten van een portret in een studio of het maken van een landschapsfoto, meer kennis en inspiratie is altijd welkom. Zo stuitte ik op photoskop.com. Nee, ik heb het niet fout gespeld: photoskop, met k. Op deze site vind je talloze lessen over allerlei aspecten van fotografie. En het is nog gratis ook.

Het doel van het Photoskop-project is om fotografie op een visuele en interactieve manier te leren. Er zijn inmiddels talloze lessen te vinden, met lessen voor ervaren en minder ervaren fotografen.
Het aardige van dit project is dat jij als fotograaf ook je kennis kunt delen. Op de About-pagina wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen. Naast de ‘gewone’ site is er ook een blog, dat je HIER kunt vinden.
Photoskop.com is natuurlijk wel in het Engels.

Een gedachte over “Leren over fotografie met photoskop.com”

  1. Goede tip. Leuk om de originele Macbeth kleurenkaart in gebruik te zien. Zo’n 10 jaar geleden kocht X-rite de aandelen van Gretag-Macbeth en werden de producten van Gretag, Kollmorgen en Macbeth voorzien van het X-rite logo. Veel fotografen gebruiken de oude kaart nog ondanks de expliciete waarschuwing dat de kleurvlakjes na zo’n 5-7 jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer aan de kwaliteit zullen voldoen i.v.m. het teruglopen van de gebruikte pigmenten. Gelukkig hebben veel professionele fotografen nu ook een spectraalmeter of colorimeter tot hun beschikking en kunnen ze de gemeten Lab-waarden vergelijken met de oorspronkelijk gemeten kleurwaarden die destijds met de kaart meegeleverd werden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.