Gratis leesvoer voor de vakantie

Meer retro-leesvoer voor de vakantie

Tijdens de vakantie wat extra leesvoer meenemen op de tablet of laptop kan nooit kwaad. Op naar een site met heel veel gratis retro-magazines, klaar om te downloaden!

Nog niet zolang geleden schreven we over het Internet Archive. Een prima bron voor retro-documentatie in al z’n facetten. Maar er is ook deze site: American Radio History. Laat je door de naam niet in de luren leggen, want hier is véél meer dan alleen radiogeschiedenis te vinden. Zelfs bekende elektronica- en computertijdschriften van weleer tref je er aan. Vaak zelfs helemaal compleet qua jaargangen. En ook kan je wegzwijmelen bij muziek- en filmtijdschriften uit de oude doos. Sterren van vroeger, ga zo maar door.

PDF

Alle uitgaven worden in het welbekende PDF-formaat aangeboden. Het betekent dat je alleen een PDF-lezer hoeft te installeren, op de pc kan dat het gratis Acrobat Reader zijn bijvoorbeeld. Vergeet vóór het downloaden vooral niet om de optionele aanbiedingen uit te schakelen. Om ongewenste en overbodige software op je computer te voorkomen. iOS-gebruikers kiezen het best voor het zeer uitgebreide PDF Expert (ook voor Mac beschikbaar). Of je kiest voor de mobiele variant van Acrobat Reader, gratis voor zowel iOS als Android. Om allerlei overhevelacties tussen mobiel en pc te voorkomen kan je de tijdschriften het best op je tablet zelf downloaden en daar openen in de PDF-lezer van je keuze.

Computer Creatief

Met al dat retro-aanbod zou je de actualiteit bijna vergeten. Maar wist u dat wij zelf ook een mooi digitaal tijdschrift geheel gratis aanbieden? Bomvol interessante artikelen en workshops. U kunt Computer Creatief rechtstreeks vanaf deze site downloaden. Klik rechtsboven op E-ZINE en u vindt aldaar de recent verschenen PDF-uitgaven. In september staat er weer een nieuwe op stapel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.