Meesterfotografen op Professional Imaging

Op 14, 15 en 16 mei wordt het grootste fotografie en video-evenement van de Benelux gehouden: de Professional Imaging. Van Duuren Media heeft er een grote stand met prachtige aanbiedingen, kortingen en een bijzonder cadeautje voor fotografen die een boek aanschaffen. Vier meesterfotografen die de afgelopen tijd boeken hebben uitgebracht leggen je op Professional Imaging uit hoe je mooiere foto’s maakt.

Maurice Jager is een veelgevraagd headshot-fotograaf. Hij vertelt over zijn werkwijze en hoe je jezelf als fotograaf op de kaart zet.

Maurice Jager – Zakelijk portret

Fotograaf Maurice Jager is een veelgevraagd zakelijk portretfotograaf. Hij heeft een zeer succesvolle praktijk opgebouwd waarin hij zakelijke portretten maakt voor LinkedIn en voor bedrijven sfeerreportages voor hun website en social media. Op het LiveShoot-theater zal hij laten zien dat je van iedereen een aansprekend portret kunt maken. Dat doet hij niet met professionele modellen, maar met mensen uit het publiek. Bijzonder is dat hij uitsluitend gebruikmaakt van continulicht.
Hij ontwikkelde daarnaast een methode om zijn fotopraktijk mee op te bouwen en uit te breiden, die hij heeft vastgelegd in zijn boek ‘Personal branding voor fotografen.’ Daarin neemt hij je als coach mee volgens een stappenplan om jouw persoonlijke verhaal te achterhalen en uit te dragen. In zijn presentatie deelt hij hieruit ook tips.

Jeroen Jazet bezocht ruim dertig fotogenieke locaties in Nederland en omstreken. Hij legt je uit hoe je daar zelf ook de mooiste foto’s kunt maken.

Jeroen Jazet – Bijzondere fotolocaties

Jeroen Jazet is publiciteitsfotograaf en filmer voor diverse bedrijven en overheidsinstanties. Daarnaast reist hij reist al jaren stad en land af om vrij werk te maken op de mooiste plekken. Daarover bracht hij dit jaar het boek ‘Bijzondere fotolocaties in Nederland en omstreken’ uit, waarover zijn presentatie gaat. Hij neemt je mee naar bekende, maar ook volstrekt onbekende plekken en legt hij hoe je daar de mooiste foto’s kunt maken. De locaties variëren van landschap tot architectuur, van verlaten urbex-locaties tot Hartje Amsterdam. Per locatie geeft Jeroen je tips, hij legt uit wanneer je het beste kunt gaan, hoe je er komt, waar je parkeert. Per locatie wordt verteld welke fotografische aanpak daar het beste werkt. De volgende onderdelen komen aan bod. Jeroen bespreekt per locatie een aantal totaal verschillende voorbeelden om de veelzijdigheid te laten zien.

Rob de Winter leert je hoe je geloofwaardige en bijzondere montages maakt op je iPad.

Rob de Winter – Meestertrucs voor beeldbewerking op de iPad

Rob de Winter is Adobe Certified Instructor. In zijn workshop bespreekt hij de trucs van internationaal bekende meesters op het gebied van beeldbewerking en toont hoe je ze zelf in je workflow kunt toepassen. Hij deelt vele tips uit zijn boek ‘Photoshop Masters‘. Hij laat ook zien wat je allemaal kunt met mobiel beeldbewerken op de iPad. Onder andere hoe je het beste met je bestanden op de iPad kunt omgaan, het maken van fotocomposities, het werken in lagen en het uitvoeren van geavanceerde retouches, het toevoegen van teksten en het maken van afbeeldingen voor social media-toepassingen. Ook besteedt hij aandacht aan andere iPad-apps die je met Photoshop op de iPad kunt combineren. Je leert hoe je RAW-foto’s bewerkt in Lightroom, hoe je schildert in Fresco en hoe je andere lettertypen op je iPad installeert met de Creative Cloud-app.

Frank Doorhof legt uit hoe je een model het beste kunt coachen en laat zien hoe je beweging bevriest voor een dynamisch resultaat.

Frank Doorhof – Beweging bevriezen met flits en sparkles

Een waanzinnig model, perfecte styling en een bijpassende achtergrond. Je flitsers staan klaar voor de allermooiste platen en toch mis je wat. Een beetje beweging. Maar hoe doe je dat? Het coachen van een model is vaak lastig. Frank Doorhof laat je in zijn live shoot zien wat je zegt en vooral hoe je het zegt en hoe soepel samenwerkt en de beste poses krijgt. Hij deelt veel tips uit zijn ‘Handboek Modelfotografie‘.
Tijdens het fotograferen strooit hij ook met feestelijke glitters en vertelt je aan de hand daarvan hoe je beweging bevriest. Dus timing is ook belangrijk. Daarnaast natuurlijk de apparatuur. Frank licht ook het stukje techniek toe, dus workflow, camera en lens en flitsers.

Op de Professional Imaging laten tientallen meesterfotografen en videomakers hun mooiste beelden zien en leggen uit hoe ze zijn gemaakt. In twee theaters, een Fotografencafé en op de meeste stands, doen zij live shoots of geven masterclasses over natuurfotografie, videografie, fashionfotografie, landschapsfotografie, flitsfotografie, portretfotografie, huwelijksfotografie boudoirfotografie, beeldbewerking, abstractie fotografie, conceptuele portretten, macrofotografie, dronefotografie, urbexfotografie en aanverwante onderwerpen als personal branding en werken voor opdrachtgevers.

Je kunt alles bijwonen voor 15 euro inclusief parkeren. Kijk hier voor het hele programma en tickets:

www.professionalimaging.nl
Professional Imaging 14, 15, 16 mei 2022.
De Loods, Nijkerk.

Op dit blog kun een bespreking lezen van het boek ‘Bijzondere fotolocaties’ van Jeroen Jazet.  Een interview met auteur Maurice Jager over het boek ‘Personal Branding voor fotografen’ vind je HIER. Een gesprek met Rob de Winter over zijn boek ‘Photoshop Masters’ kun je HIER lezen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.