Nieuwe uitgebreide mogelijkheden in Google Foto’s om je foto’s te bewerken

Als je op je mobieltje een foto echt goed wil bewerken is Snapseed misschien wel een van de beste apps om dat mee te doen. Tot nu toe kon je bij Google Foto’s je foto’s slechts beperkt aanpassen. Daar is met een recente update verandering in gekomen: de mogelijkheden tot het aanpassen van je foto’s zijn flink uitgebreid.

De aanpassingen aan een foto die je tot voor kort in Google Foto’s kon doen waren beperkt. Je had een redelijk werkende Auto-aanpassing, die je nog een beetje kon finetunen met schuifregelaars waarmee je de foto lichter of donkerder kon maken, de verzadiging kon opkrikken en door een soort contrastverhoging de foto kon laten ‘poppen’ (zo heette de schuifregelaar, ‘Pop’). Dat was het. Met de november-update is er ineens veel meer mogelijk.

Foto’s bewerken

Als je nu een foto in Google Foto’s wilt aanpassen krijg je in eerste instantie de keuze uit een stel filters.Het eerste filter om je foto aan te passen is Auto, dat de foto automatisch aanpast. Voor de rest zijn er filters met namen als West, Palma, Metro en zo nog een stel, die allemaal een bepaald effect op de foto loslaten, van heel kleurig tot aan zwart-wit.

Links de oorspronkelijke foto, rechts met de aanpassingen uit het filter Auto.
Links de oorspronkelijke foto, rechts met de aanpassingen uit het filter Auto.

Zelf aanpassen is natuurlijk ook mogelijk. Je ziet in eerste instantie alleen drie schuifregelaars: Light, Color en Pop, wat lijkt of er niets veranderd is. Aan de rechterkant van de schuifregelaar zit een driehoekje waarmee je nieuwe mogelijkheden kunt openklappen. Bij Light kun je dan ineens aan de gang met Exposure, Contrast, Whites, Highlights, Shadows, Blacks en Vignette. Ook Color geeft je veel meer mogelijkheden: Saturation, Warmth, Tint, Skin tone en Deep Blue. Pop bleef gewoon Pop.

De uitgebreide aanpassingsmogelijkheden in Google Foto's. Links de standaardmogelijkheden, rechts de uitgeklapte mogelijkheden bij Light.
De uitgebreide aanpassingsmogelijkheden in Google Foto’s. Links de standaardmogelijkheden Light, Color en Pop, rechts de uitgeklapte mogelijkheden bij Light.

Mooie nieuwe mogelijkheden. Je kunt er meer over lezen op het blog van John Nack, die lid is van het team dat Google Foto’s ontwikkelt. In die blogpost geeft hij ook nog toetsenbordafkortingen voor het gebruik van Google Foto’s in een webbrowser.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.