Nieuwe versies voor macOS en Windows: Luminar 3.1.1

De ontwikkelaars bij Luminar zitten niet stil. Ze moeten ook wel, want hun bibliotheekfunctie is nog lang niet compleet. Deze week verscheen een nieuwe versie: Luminar 3.1.1 met wat kleine, maar niet onaardige verbeteringen, zoals bijvoorbeeld een snelheidsverbetering…

Lanceringstijd en Albums

Luminar start nu sneller op. Ze zeggen zelf: ‘Je zult ook een verbetering zien in de lanceringstijd bij het openen van Luminar. Zelf al heb je honderden – of zelfs duizenden – foto’s in je bibliotheek, je kunt nu sneller werken dan ooit.’ Ook het maken van een Album, iets wat in Lightroom Classic Verzameling heet, gaat sneller. Op hun site staat een grafiekje met de snelheidsverschillen tussen versie 3.1.0 en 3.1.1 Dat lijken in ieder flinke verschillen, zowel bij macOS en Windows:

Luminar 3.1.1
Speedtest van de nieuwe versie van Luminar.

Navigatie in Luminar 3.1.1

Luminar 3.1.1
Show in Finder…

De navigatie in de bibliotheek is ook verbeterd. Je kunt nu sneller een foto terugvinden in de Finder en/of de Verkenner. Rechtsklik op een foto en kies voor Show in Finder. Als je foto’s wilt zien die je op dezelfde dag hebt gemaakt rechtsklik je ook weer op een foto en kies je voor Go to > Images from the same date.

Luminar 3.1.1
Go to > Images from the same date…

Talen in Luminar 3.1.1

Luminar 3.1.1
Veel talen, maar nog geen Nederlands.

Luminar is inmiddels beschikbaar in 12 verschillende talen. Als je hoopte dat daar ook Nederlands bij zou zitten, heb je pech. Duits, Frans, Portugees en nog wat Oosterse talen, maar geen Nederlands. De verschillende talen vind je bij het Luminar 3-menu. Het is afwachten of er een Nederlandse versie komt.

Meer lezen over Luminar? Andere blogposts over dit alternatief voor Lightroom Classic vind je HIER op dit weblog.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.