Samsung

Nog steeds geen Samsung Fold

Het project ‘Samsung Galaxy Fold’, de vouwtelefoon van Samsung, schijnt niet bepaald te vlotten. Inmiddels heeft de fabrikant laten weten dat het toestel ook in juli niet gaat verschijnen.

Het begint een steeds dringender vraag te worden: gaan we die Samsung Galaxy Fold ooit nog zien of verdwijnen de in magazijnen opgeslagen toestellen in de shredder? Inmiddels is er – zo lezen we op onder meer Tweakers – ook geen hoop meer voor de maand juli wat een herintroductie van het toestel betreft. Volgens Samsung is er sinds april nog altijd geen vooruitgang geboekt (zie het artikel van The Korea Herald, waar ook Tweakers zich op baseerde). En daarmee wordt natuurlijk gedoeld om het probleem met onder andere binnendringend vuil tegen te gaan. Mogelijk wordt daarmee het einde van ‘project Fold’ wel zo’n beetje ingeluid. Er zullen nog weinig mensen zijn die een zo lang uitgesteld toestel echt zullen vertrouwen. En je kunt je afvragen of het een echt nuttige accessoire is. Want wat heb je liever: een stevige tablet (of desnoods een ‘phablet’ als de Samsung Note) of een kwetsbare vouwtelefoon die ook nog eens ouderwets dik is?

Samsung Fold, de vouwtelefoon van Samsung
De Galaxy Fold is nog altijd vooraf te bestellen op de website van Samsung. Maar of dat nou zo’n briljant idee is…?

Ook Huawei

Ook Huawei heeft de introductie van zijn vouwtelefoon – de Mate X – uitgesteld. Volgens hen moet er eerst nog flink wat meer getest worden. Nu is een apparaat van deze getergde Chinese fabrikant sinds kort sowieso geen verstandige aanschaf meer, maar dat terzijde. De acties van beide fabrikanten geven in ieder geval aan dat vouwschermen nog (lang?) niet klaar zijn voor massaproductie. En gezien de astronomische prijzen van dit soort vouwtelefoons zal het toch al een marginale markt opleveren. Het zijn meer toestellen die vallen in de categorie ‘kijk eens wat wij kunnen!’. Laat je daardoor natuurlijk nooit verleiden, voor je het weet ben je een soort betalende beta-tester. En laten we heel eerlijk zijn: als je op zoek bent naar een Android-telefoon (of tablet), dan heeft Samsung meer dan genoeg andere prima apparaten in het assortiment!

Meer weSamsungten over het mobiele besturingssysteem Android? Dan is er bijvoorbeeeld het boek PC Senior: De Android-tablet voor senioren, 3e editie, Bijgewerkt voor Android Nougat (auteur: Henny Temmink). Leer alles over web, mail, kaarten, foto’s, muziek en meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.