Object selecteren niet te zien in Photoshop

Mooi hoor, die nieuwe tool in Photoshop Object selecteren, maar waar is ie? Ik deed de update naar Photoshop 2020, maar niks geen Object selecteren te zien. Huh? Is mijn iMac niet geschikt? Had ik het verkeerd gezien en was Object selecteren nog niet beschikbaar? De tool was wél aanwezig maar liet zich nog niet zien. Er was een eenvoudige oplossing

Object selecteren

Object selecteren niet te zien in Photoshop
Snel een aantal vormen selecteren met de tool Object selecteren in Photoshop 2020.

Met Object selecteren trek je een selectie rond een vorm of figuur en op wonderbaarlijke wijze maakt Photoshop een selectie van dat onderwerp. Handig!Adobe liet er al mooie demo’s van zien en het zou toch echt in de nieuwe versie van Photoshop moeten zitten. Ik zag echter alleen de Toverstaf en Snelle selectie. Nu waren er wel eens meer tools die je alleen te zien kreeg als jouw computer de juiste grafische kaartversnelling had. Zou het hier ook zoiets zijn?

Select object photoshop not showing

Object selecteren niet te zien in Photoshop
Even de ‘Werkruimte’ veranderen en daar is de tool Object selecteren!

Ik googelde op het onderwerp Select object photoshop not showing en kreeg al meteen antwoord: het is er wel maar je moet alleen even van Werkruimte veranderen! Zo gezegd, zo gedaan en verdomd! daar was de tool ineens. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan is hier weer eens het juiste gezegde… Slim hoor, Adobe. Echte Sensei Magic!

Object selecteren niet te zien in Photoshop
De tool Object selecteren.

Wil je Photoshop leren op de Adobe-manier? Koop dan Classroom in a book Photoshop CC 2018. Werk je met Photoshop én Lightroom, dan is Classroom in a Book: Photoshop CC en Lightroom Classic voor fotografen ook heel leerzaam!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.