Kid Chameleon van Sega draait als vanouds op je smartphone of tablet

Sega komt met retro-apps voor mobiel

Gouden tijden herleven met een hele serie games uit de oude doos. Rechtstreeks afkomstig van Sega, ooit draaiend op de Megadrive gameconsole.

De Sega Megadrive was een 16-bits gameconsole waar een serie erg populaire spellen voor beschikbaar was. Sonic the Hedgehog is ongetwijfeld een van de bekendste namen. Maar er is nog veel meer moois uit de stallen van Sega gerold. Retro is en blijft populair, iets wat de spellenfabrikant zelf inmiddels ook heeft ingezien. Een tijd terug verscheen Sonic al in app-vorm voor zowel Android als iOS. Inmiddels belooft Sega de komende maanden veel meer Megadrive-games uit te brengen voor beide mobiele besturingssystemen. Keurig netjes geëmuleerd, dus exact gelijk aan het origineel.

Meer dan Megadrive

Afgelopen week zijn we verblijd met Altered Beast, Phantasy Star II, Kid Chameleon en Comix Zone. De spellen uit de Sega Forever-reeks zijn in principe gratis, maar dan krijgt je wel advertenties voorgeschoteld. Afkopen daarvan kan via een in-app aankoop. Overigens lezen we op de Forever-site dat de te verwachten spellen niet alleen afkomstig zijn van de Megadrive, maar ook andere systemen.

Blokkerig

Het ziet er in ieder geval allemaal mooi uit. Enig minpuntje is eigenlijk dat er geen ‘tv-effect’ of iets dergelijks ingesteld kan worden. Veel emulatoren bieden die mogelijkheid wel. Daarbij wordt het beeld wat ‘zachter’ gemaakt door laag over de graphics te leggen. Deze laag bevat een nagebootst puntjesraster van een televisie of simpelweg de beeldlijnen. Omdat de graphics van destijds daarop zijn afgestemd oogt dat vaak veel mooier. Nu is het allemaal wat blokkerig op een Full HD-scherm of meer. Anderzijds is dat geen onoverkomelijk drama, het valt alleen op een tablet net wat meer op. Je kan in ieder geval je favoriete Sega games van weleer nu overal mee naartoe nemen en spelen. Ha, als Nintendo die stap nu ook eens durfde te zetten…


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.