Snel aan het werk met Photoshop Elements dankzij een boektraining

Altijd al Photoshop Elements willen leren? Daar is een boek voor, zul je misschien zeggen. Dat klopt, maar er is naast het boek ook een boektraining! Wat een boektraining is? Dat is een training wordt geven door de auteur van een boek, in dit geval André van Woerkom die Ontdek Photoshop Elements 2019 heeft geschreven.

De Boektraining Photoshop Elements 2019 is een ééndaagse training die op 23 januari a.s. wordt gegeven in de Gelderlandfabriek in Culemborg, vlak naast het station (met ook voldoende gratis parkeerplaatsen als je met de auto komt). Photoshop Elements 2019 is een uitgebreide applicatie dus het dagprogramma zit behoorlijk vol: Foto’s importeren, Corrigeren en retoucheren, het maken van selecties, het werken met masker en lagen enzovoort. Voor het volledige programma kijk je op de site van Van Duuren Media bij de boektraining van Photoshop Elements.

Een gezellige dag!

We spraken met André over de boektraining en zijn plannen voor die dag. André: ‘Wat de cursus betreft, daar zie ik naar uit. Ik krijg regelmatig per mail vragen van lezers, maar het lijkt me ook leuk ze in levende lijve te ontmoeten. Mijn doel van de cursus is dat de mensen niet alleen een goede indruk van de mogelijkheden van het programma krijgen, maar ik wil hen ook vaardigheden mee geven. Ik wil dat de deelnemers, als ze weer naar huis gaan, het gevoel hebben: ja, ik heb echt wat geleerd, ik kan nu meer met het programma. Op de tweede plaats: het moet gezellig zijn! Werken met Photoshop Elements moet eigenlijk altijd een feestje zijn. In mijn boek gebruik ik soms onderwerpen met een knipoog; in de cursus zal dat niet anders zijn. Dat doe je niet door alleen maar een demonstratie te geven, maar door mensen vooral zelf aan de slag te laten gaan. Ik denk hierbij aan delen van pakweg 20 minuten waarin ik eerst iets demonstreer en de cursisten daarna de gelegenheid geef om het zelf uit te proberen, waarbij ikzelf rondloop om assistentie te verlenen. Ik geef al 25 jaar les en volgens mij werkt dat het best.’

De volgorde van het boek

André: ‘Wat de opzet betreft: ik hou in grote lijnen de volgorde van het boek aan. Dat wil zeggen dat we beginnen met de Organizer, maar al snel overstappen op de Editor. Aan het einde komen we wellicht terug bij de Organzier, maar dan met meer verdieping. Voorts heb ik een structuur opgezet welke onderwerpen ik wil behandelen. Maar die staat niet in beton gegoten. Ik laat me graag leiden door de input van de cursisten. Hoe diep je op iets ingaat, hangt natuurlijk sterk af van het niveau en de interesses van de cursisten.’

Boek niet overbodig!

André: ‘Die cursus betekent overigens niet dat het boek daarmee overbodig wordt. Verre van dat. Zelfs ik gebruik het boek nog regelmatig als naslagwerk, met name voor functies die ik niet vaak gebruik en me afvraag: hoe zat het ook alweer? Dan ben ik altijd weer verrast door de compleetheid van het boek. Ik ben eigenlijk nog nooit teleurgesteld in de antwoorden die het geeft, en dat zeg ik met een big smile op mijn gezicht, want dat geeft me best een trots gevoel. Vaak krijg je ook nog iets extra’s mee in de vorm van een bepaalde sneltoets die je vergeten was. Die compleetheid komt omdat deze serie al zo lang mee gaat; bij iedere nieuwe uitgave is het alsmaar weer fijn slijpen en nog eens fijn slijpen.’

De cursusruimte in de Gelderlandfabriek. Hier tijdens de boektraining Classroom-in-a-book Illustrator, met als docent Peter Villevoye.

Kosten van de boektraining: €79,99 inclusief btw en inclusief het boek Ontdek Adobe Photoshop Elements 2019, ter waarde van € 25,99. Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. Deze training wordt gegeven op basis van ‘bring your own device’, dus: laptop met daarop een werkende (proef)versie Adobe Photoshop Elements 2019 zelf meenemen. HIER kun je je inschrijven voor deze boektraining.

3 gedachten over “Snel aan het werk met Photoshop Elements dankzij een boektraining”

 1. Ik heb het boek net 2 weken terug gekocht. Dankzij het boek kwam ik ook op deze site. Nu is mijn vraag:”Wat zijn de kosten als je de boektraining excl. het boek wilt volgen?”

  1. Beste Anja,
   Aangezien je het boek al in je bezit hebt stel ik voor dat je een ander boek van ons uitzoekt. Bezoek hiervoor onze website http://www.vanduurenmedia.nl Zou je jouw voorkeur kunnen mailen naar wouter@vanduurenmedia.nl, dan zorg ik dat het boek woensdag voor je klaarligt bij de boektraining. Je dient je nog wel in te schrijven voor de boektraining. Mocht je nog vragen hebben, mail mij gerust.

   Met vriendelijke groeten,

   Wouter Vermeulen
   Van Duuren Media

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.