Synchronisatieproblemen met Google Foto's

Synchronisatieproblemen met Google Foto’s

Het leuke van Google Foto’s is onder andere dat je op allerlei verschillende apparaten bij al je foto’s kunt en dat ze altijd gesynchroniseerd zijn. Het wordt minder leuk als die synchronisatie begint te haperen, zoals dat op dit moment bij mij gebeurt. Op mijn iPad is Google Foto’s blijven steken op 7 januari, de app op mijn Chromebook op 8 januari en op mijn Pixel C op 11 januari. Op mijn telefoon is Google Foto’s up-to-date. Hoe zit dat precies? Google Foto’s synchroniseert toch van een en dezelfde server, neem ik aan? Synchronisatieproblemen met Google Foto’s.

Hulpeloze hulp

Google Foto’s heeft heel veel leuke dingen zoals het delen van foto’s, het maken van albums, maar een essentieel onderdeel is ook dat het je foto’s gesynchroniseerd houdt op al je verschillende apparaten. Als dat niet werkt, dan is er iets goed mis, vind ik. Ik had al eens eerder een synchronisatieprobleem op mijn iPad en schreef daarover op dit blog. Ik riep de hulp in van de ondersteuning bij Google, die eigenlijk vrij hulpeloos was, in die zin dat ze niets konden oplossen. Opeens was het toch opgelost en deed alles het weer goed. Ik hoop natuurlijk nu ook dat die synchronisatie plotseling weer gaat werken, maar toen heeft het wel een paar maanden geduurd. Rustig afwachten dus.

Progressive Web App

Google Photos als Progressive Web App.

Dat die synchronisatie ‘ergens’ wel werkt kun je zien als je in een browservenster Google Foto’s opent: https://photos.google.com/. Daar staan je laatste foto’s wél keurig gesynchroniseerd. Op elk apparaat kun je in een browser naar die webpagina gaan.

In Chrome op je Mac, op Android en in Windows kun je – omdat Google Photos een Progressive Web App is – er een losse applicatie van maken. Een soort van app dus, met de interface die Google Foto’s in een browservenster heeft. Als je in de adresbalk aan de rechterkant een rondje ziet met een +-teken daar doorheen kun je van die webpagina een app maken. Klik op het rondje en volg de instructies.

Het maken van een Progressive Web App vanuit Chrome. In dit geval van Twitter.

Nu ik dit aan het schrijven ben, voelt Google Foto’s op mijn iPad zich ineens weer in staat om de foto’s te synchroniseren. Het is zoals altijd met computers: vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!

Meer lezen over wat mogelijk is met Google Foto’s op jouw telefoon, pc of tablet? In de Categorie Google Foto’s op dit blog vind je alle blogposts die we aan Google Foto’s hebben besteed. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s. Van dit boek is een 2de druk verschenen, met daarin de laatste nieuwe mogelijkheden van Google Foto’s.  Maar ook in dit boek staan ongetwijfeld niet alle antwoorden. Zeker als Google de mogelijkheden van de app verandert of vernieuwt, staan die antwoorden – nog – niet in het boek. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.