Tekst gebruiken in Snapseed

Tekst gebruiken in Snapseed

Gebruik makend van al dan niet creatieve tekst in Snapseed kan van een standaardfoto een waar kunstwerkje of statement maken. In dit artikel, afkomstig uit mijn boek Zo werkt Snapseed, leer je hoe tekst toevoegen werkt.

Met de tool Tekst in Snapseed (tekst in Snapseed)kunt u logo’s ontwerpen volgens een van de 38 sjablonen.

1 Kies de tool Tekst.

2 Tik op een sjabloon. Met twee vingers spreidt of knijpt u om het tekstveld groter of kleiner te maken, of om het te roteren. Sleep met één vinger om het tekstveld naar de gewenste plek te krijgen.

3 Dubbeltik om de tekst te wijzigen; het is even uitmikken hoe uw tekst overkomt. U kunt de regelindeling en het hoofdlettergebruik maar beperkt beïnvloeden; soms moet u een andere stijl kiezen om uw tekst goed te laten uitkomen.

tekst in Snapseed
Links heb ik de tekst-stijl Manhattan Style M1 gekozen. Met één vinger heb ik de tekst naar beneden verschoven. Met het icoontje Druppel heb ik rechts de tekst doorschijnend gemaakt, vervolgens heb ik met Omkeren het effect omgekeerd.

4 Kies in het kleurpalet onder in het scherm een geschikte kleur, dat zal er een zijn die contrasteert met de achtergrondfoto. Regel met de druppel de doorschijnendheid van uw tekst. Tik op het icoon Omkeren om het effect negatief te maken.

tekst in Snapseed

Ik heb op diverse plaatsen in het boek teksten geplaatst die afkomstig zijn uit de tool Tekst. Die hebben een witte achtergrond. De tool plaatst een tekst over een foto. Voor de genoemde voorbeelden heb ik dus éérst een compleet witte foto gemaakt en daarop zwarte, grijze of gekleurde tekst geplaatst.

tekst in Snapseed
Dit is de staalkaart van alle beschikbare sjablonen. Snapseed toont in de icoontjes slechts uitsneden, pas als u een sjabloon daadwerkelijk kiest, verschijnt de hele modeltekst “Dubbeltik hier om de tekst te wijzigen”. Hier is Manhattan Style M1 geselecteerd, dat resulteert in het sjabloon van de eerste afbeelding.
tekst in Snapseed
Hier heb ik het sjabloon van de eerste afbeeldingen wit gemaakt. De bladeren van de heg blijven over en vormen mijn letters. Ik zie meteen dat de fictieve firmanaam ‘Bladgroen’ hier niet gunstig uitkomt en ik zal dus een ander sjabloon moeten kiezen.
tekst in Snapseed
Om het hele veld te vullen met blad heb ik vervolgens de doorzichtigheid wat bijgeregeld.

Meer tips en informatie over Snapseed? Op dit blog hebben we er een speciale categorie voor: Snapseed. Een interview met Kees Molders over Snapseed vind je HIER.

Zo werkt Snapseed

Zo werkt SnapseedSnapseed is een populaire, gratis fotobewerkingsapp van Google voor Android en iOS. In de smartphonefotografie is het een veelgebruikt programma. Zo werkt Snapseed is het eerste volledige Nederlandstalige handboek over Snapseed. Het behandelt álle mogelijkheden van de app en het gaat in op ieder (sub)menu.

Dit boek is voor de smartphonegebruiker die fotografeert en méér wil doen met zijn of haar opnamen dan puur registreren met onbewerkte foto’s. Die gebruikers kunnen geïnteresseerde beginners zijn, fotohobbyisten, kunstenaars, maar ook meer zakelijke professionals die de smartphone steeds meer als hulpmiddel of zelfs als eerste camera gebruiken.

Dit boek is praktisch geschreven zonder poespas. Het laat alle mogelijkheden van Snapseed zien, waaronder de 29 gereedschappen (tools). Het is bruikbaar als naslag- en opzoekboek. Het bevat meer dan 140 schermafbeeldingen met uitleg en uitvoeringsstappen. De volgorde van de onderwerpen volgt de structuur van Snapseed.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.