De iPhone X is misschien toch net wat te duur (screenshot website Apple.nl)

Trekt Apple stekker uit iPhone X?

Het lijkt erop dat de iPhone X niet echt is aangeslagen bij het grote publiek. De kans is groeiende dat Apple dan ook gaat stoppen met de productie van het (te?) dure toestel.

De kans groeit met de dag dat Apple met de iPhone X gaat stoppen vanwege tegenvallende verkoopresultaten. Dat meldt Apple analist Ming-Chi Kuo op de website van Apple Insider. Helemaal onverwacht is deze uitspraak natuurlijk ook niet. Voor het bedrag van de iPhone X koop je een uitstekende laptop, of een mooie MacBook Air. Ook is de glazen behuizing relatief fragiel ten opzichte van de steviger in aluminium gevatte iPhones. Qua hardware is het zonder meer allemaal high-end. Maar het lijkt erop dat Apple de ‘sweet spot’ betreffende prijs-kwaliteit een eindje te boven is gegaan met de X. Jammer, want qua hardwarespecificaties is het zonder meer een toptelefoon. Maar die prijs is inderdaad toch wel schokkend te noemen. We hebben het tenslotte over ‘slechts’ een mobieltje met een – voor de meeste gebruikers – gemiddelde levensduur van zo’n twee, misschien drie jaar.

Echt einde oefening?

Of de analist gelijk krijgt weten we natuurlijk niet. Maar de geruchten komen niet alleen van hem. De ‘gewone’ iPhone 8 verkoopt stukken beter en uiteindelijk gaat het er onder de streep om dat er geld verdiend wordt. Bedrijfstechnisch gezien kijk je dan simpelweg naar welke toestellen economisch rendabel zijn en welke niet. Als de iPhone X dat niet is, is het simpelweg einde oefening. Tenzij Apple de X als een soort van vingeroefening voor de toekomst ziet en het toestel als een jubileummodel presenteert. Dan gaan ze er misschien nog een tijdje mee door.

6s en 7 zeer populair

Wat we ook lezen in het bericht van Apple Insider is dat de iPhone 6s en 7 mateloos populair blijven. Momenteel doen ze het boven verwachting goed in ‘opkomende economieën’. Goed nieuws voor als jij ook nog zo’n toestel in gebruik hebt, want het betekent dat ze voorlopig nog wel een tijdje geproduceerd zullen worden. En ondersteuning – zowel qua hard- als software – blijven krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.