van Mojave naar Catalina

Updaten van Mojave naar Catalina 10.15.1: fluitje van een cent?

Die update naar Catalina had ik even uitgesteld. Twee redenen: het gedoe met de Adobe-applicaties en nog wat 32-bits applicaties waar ik niet buiten kon. Gisteren deed ik de update, ik had een oplossing gevonden voor mijn meest problematische 32-bits apps. Het updaten was binnen een uurtje gepiept. Updaten van Mojave naar Catalina 10.15.1, een fluitje van een cent…

Even wachten…

van Mojave naar Catalina
De problematische 32-bits-apps en -componenten die nog op mijn iMac aanwezig waren. Nog even wachten met updaten van Mojave naar Catalina?

Het is altijd verstandig om met updaten van je besturingssysteem te wachten, totdat de eerste problemen verholpen zijn. Met de app Go64 had ik gekeken welke apps met hun 32-bits voor problemen konden zorgen. Dat waren natuurlijk die #@#!#$@@!@-apps van Adobe zoals de AAM Registration notifier en de Adobe Application Manager. Daarnaast waren er apps van Adobe die al wel 64-bits zijn maar nog plug-ins hadden die nog 32-bits zijn. Bijvoorbeeld de Automatic Duck.app bij Premiere. Nooit van gehoord, maar 32-bits! Photoshop, Lightroom en de Creative Cloud-app waren onlangs geüpdatet, dus ik ging er vanuit dat die het bij Catalina wel zouden blijven doen.

Onmisbare 32-bit-software

Ik had ook nog wat onmisbare software die nog 32-bits was. Zo gebruik ik een oude 32-bits-versie van de Kindle-app om via omslachtige manieren de boekbestanden van een Kindle om te zetten naar het ePub formaat voor de Kobo van mijn vrouw. Daarnaast was de software van X-Rite – ColorMunki en Colorchecker passport – ook nog 32-bits. De app van Google – Android File Transfer – om mijn Google Pixel aan mijn Mac te hangen, had nog een 32-bits onderdeel. Ook Epson had zijn huiswerk niet goed gedaan: de Epson software updater bleek ook nog 32-bits.

Ik keek bij X-Rite of er een nieuwe versie van de ColorChecker-software was en ja die was er. Ik zocht en vond een oplossing voor het omzetten van de Kindle-bestanden naar ePub (iets voor een andere blogpost) en mijn Android-Pixel-telefoon kon ik ook aan mijn Dell Windows 10-laptop hangen. Wat Epson betreft: ik zocht naar informatie over de software van mijn SC P600-printer. Ik vond software die mij 64-bits leek. Na installatie waren de software- en firmware-updaters nog steeds problematisch. Ik gokte erop dat ik wél kon blijven printen.

Vooruit met de geit

van Mojave naar Catalina
Installeren maar!

Ik durfde het wel aan met Catalina. Ik had, als alles mis zou lopen, nog altijd een complete back-up via Time Machine, dus ik kon altijd weer terug naar Mojave. Vooruit met de geit: van Mojave naar Catalina! Om 11:59 begon ik met de download en de installatie van Catalina, om 12:54 was ik klaar en weer op mijn iMac ingelogd. Photoshop en Lightroom werken tot nu toe zonder problemen. Zelfs de Android File Transfer-app werkt, al zit daar dus wel iets 32-bits in. ColorMunki doet het niet meer, daar moet ik geloof ik afscheid van nemen. Jammer, vaarwel, goede vriend… En die 32-bits-zooi die Adobe op mijn computer heeft gezet en die niet is opgeruimd bij het installeren van 64-bits-versies? Die blijven voorlopig in de krochten van mijn systeem staan. Ik heb geen zin om me daar mee bezig te houden. Zo groot zijn ze niet. Lekker laten staan. En afwachten of de Automatic Duck.app van Adobe nog een update krijgt…

Ook collega Ronald deed de upgrade/update naar macOS Catalina. Zijn ervaringen lees je HIER.

Alles weten over macOS Catalina? Eind deze maand verschijnt Ontdek macOS Catalina van auteur Bob Timroff. Lees in het boek alles over de vernieuwingen in Catalina. Het boek is tot en met 21-11-2019 te bestellen voor de actieprijs van €20,99…


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.