Upgrade, de maandelijkse podcast van ComputerCreatief

Podcasts zijn handig, informatief en gewoon leuk om te beluisteren. Ze zijn er in allerlei soorten en maten Nieuws van de New York Times beluisteren terwijl je in de file staat. De nieuwste podcast over wielrennen van Laurens ten Dam. Vanaf nu er is een maandelijkse podcast op het ComputerCreatief-blog: Upgrade.

Peter de Ruiter, schrijver van De Podcastprofessor, een boek over het maken van podcasts, stelt elke maand de podcast voor ComputerCreatief samen. In het kader van de deze oktober-Apple-maand praat Peter in deze eerste podcast met Bob Timroff, schrijver van o.a. boeken over macOS en het maken van vlogs. Ze praten over de vernieuwingen in macOS Mojave en iOS 12.

Nieuw in Mojave

MacOS 10.14 Mojave is bijvoorbeeld met een avondmodus geoptimaliseerd voor onze 24-uurs economie, biedt hij uitkomsten voor sloddervossen en zijn beveiliging en wachtwoorden aangescherpt en klantvriendelijker. En dat zijn slechts een paar van de tientallen veranderingen die de overgang naar Mojave groter maken dan het misschien lijkt. Reden voor de schrijver om van Ontdek MacOS Mojave een complete make-over te maken. Het boek verschijnt eind oktober bij Van Duuren Media.

Nieuw in iOS 12

De belangrijkste nieuwe feature van iOS 12 is de mogelijkheid het iPhone- en iPad-gebruik aan banden te leggen. In de podcast treft Sarah (11 jaar) echter tegenmaatregelen jegens haar bemoeizuchtige ouders. Verder zijn in iOS 12 de zoekmogelijkheden naar foto’s flink uitgebreid, kun je meerdere taken geautomatiseerd laten uitvoeren, heb je geen meetlint meer nodig en kun je je notificaties beter onder controle houden. Beide systemen krijgen van Bob Timroff een dikke 8.

Algemeen over Upgrade

Upgrade is een podcast over vorderingen in de technologie om ons heen, vooral als daar boeken over uitkomen bij Van Duuren Media. Luister naar verhalen van experts over nieuwe creatieve software, hardware, fotografie en andere ontwikkelingen die leven en werken veraangenamen. Upgrade is een uitgave van Van Duuren Media en een uitbreiding van dit expertblog ComputerCreatief.

Je wordt elke maand in een half uurtje bijgepraat over de vernieuwingen in soft- en hardware, besturingssystemen en fotografie, kortom alle onderwerpen waarmee ComputerCreatief zich bezighoudt. Je vindt de podcast elke maand op ComputerCreatief en je kunt je via de gewone kanelen erop abonneren.

Ontdek macOS Mojave van Bob Timroff en Ontdek iOS 12  van Henny Temmink verschijnen eind oktober.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.