De Apple Camera Connection Kit

USB-apparaten op iPhone of iPad aansluiten

In principe is een iPhone of een iPad een vrij gesloten systeem. Een USB-poort ontbreekt bijvoorbeeld. Maar dankzij een converter kan je toch bijvoorbeeld een externe geluidskaart of toetsenbord aansluiten.

De Camera Connection Kit lijkt in eerste instantie – kijkend naar de naam – vooral bedoeld voor het aansluiten van digitale camera’s. Maar het blijkt dat de USB-aansluiting op het verloopkabeltje meer mogelijkheden biedt. Het ís een kwestie van proberen, maar bijvoorbeeld USB-toetsenborden blijken vaak prima te werken. Mocht je dus eens een lap tekst te tikken hebben op je iPad en je hebt toevallig een USB-toetsenbord liggen dan is dat het proberen waard. Neem de melding op je apparaat dat het aangesloten apparaat niet wordt ondersteund ter kennisgeving aan. Vaak werkt het desondanks prima!

Externe geluidskaart

Ook is het mogelijk om een externe geluidskaart of USB-DAC aan de iPad of iPhone te koppelen via de Camera Connection Kit. Zo zijn er bijvoorbeeld USB-mengpaneeltjes te gebruiken, maar ook een externe geluidskaart met betere specificaties dan de interne geluidschip. Mogelijk werkt ook een USB headset of een setje USB speakers. Bedenk overigens dat er een Camera Connection Kit met USB2 en eentje met USB3-aansluiting is. Deze laatste is weliswaar duurder, maar ook praktischer vanwege een doorgesluisde Lightning-connector waar je je lader op aan kunt sluiten. Laden en luisteren of tikken tegelijk dus. Wel geldt dat behalve de iPad Pro (en alleen de grote) andere iPad’s ‘slechts’ USB2 doorvoersnelheden halen, ook met deze adapter. Maar voor de genoemde toepassingen maakt dat niets uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.