Weg met álle advertenties in Windows 10

Weg met álle advertenties in Windows 10

Begin april schreven we over het verwijderen van ongevraagde en ongewenste advertenties in de Windows 10 Verkenner. Dat Windows 10 echt een advertentieplatform is, realiseerde ik me na het lezen van een artikeltje in The Verge over een ‘stompzinnig advertentie’ op je Lock Screen en hoe daar vanaf te komen. Er stond een link in dat artikel naar de site van How-To Geek met een gids voor het verwijderen van alles wat je niet wilt zien aan advertenties in Windows 10. Dus waarom niet: Weg met álle advertenties in Windows 10!

Die gids van How-To Geek voor het uitzetten van alle advertenties die Windows 10 probeert te laten zien, geeft een verbazingwekkend overzicht van alle manieren waarop Microsoft je probeert je wat aan te smeren. Advertenties op het Lock Screen, in Windows Explorer, in het menu Start, reclame voor Office, teveel om op te noemen. Zelf in Solitaire laten ze je niet met rust. In het artikel wordt duidelijk uitgelegd hoe je van al die ellende afkomt.

ShutUp10

Eerlijk gezegd heb ik helemaal geen last van advertenties. Misschien lag dat aan een eerdere ingreep in Windows 10: het gebruik van ShutUp10. ShutUp10 is software die de privacy-instellingen in Windows 10 voor je regelt. We schreven er eerder over op dit blog, HIER kun je het vinden. Nu ik de Creators Update heb geïnstalleerd, downloadde ik voor de zekerheid de laatste versie van ShutUp10  en de instellingen opnieuw aangepast. Of dat de advertenties verwijdert? Ik ben er niet zeker van, maar het lijkt er wel op.

Vind jij de instellingen van ShutUp10 te ver gaan, maar wil je wel van de advertenties af? Volg dan stap voor stap de instructies van How-To Geek om van alle reclame af te komen, dan kun je écht zeggen: wég met alle advertenties in Windows 10!

Meer Windows 10 tips en trucs vind je op de speciale pagina op dit blog waarop alle tips en trucs verzameld staan.

Meer weten over Windows 10? Daar zijn boeken voor bij Van Duuren Media: alles wat je wilt weten over Windows 10….


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij      Van Duuren Media.
Ben je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Een gedachte over “Weg met álle advertenties in Windows 10”

  1. Bij de laatste up-date is mijn eigen aangekocht versie van Photoshop CS6 (wel verouderd maar voor mij voldoende) onwerkbaar geworden.
    Daar ben ik heel boos en verdrietig om.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.