Windows10: geen internet

Windows 10 en de mededeling: Geen internet (terwijl er wel internet is)

Gisteravond wilde ik op mijn Windows-laptop even in Lightroom aan mijn foto’s werken die in de Adobe-cloud staan. Muziekje erbij via Spotify… Maar ho! Spotify beweerde dat ze geen internetverbinding had. Huh? Ik had toch net nog in Chrome zitten browsen? Bij Netwerk en internet zie ik ook dat er geen internet is. In Chrome kan ik nog altijd browsen. Een raadsel. Een Windows 10-raadsel. Windows 10: geen internet…

Dat werkte niet…

Had het iets met Spotify te maken? Dat leek me niet, maar ik googelde toch maar op Windows 10 Geen Internet Spotify. Daar vond ik vage oplossingen van het weer in- en uitloggen bij Spotify (dat werkte niet) Van een andere oplossing moest ik de Spotify-app uit de Windows-store downloaden. Ik gebruikte Edge waarmee ik wel kon surfen en de vragen te stellen – wel internet – maar de Windows Store beweerde dat ik geen internet had. Ik kon er dus geen Spotify downloaden.

!%#$%Q$%#!$#%! De Firewall!

Het moest dus een of andere instelling zijn. De Firewall! Die blokkeerde waarschijnlijk voor sommige apps het internet. Ik begon wild te zoeken en te klikken op Instellingen. De Firewall helemaal uit (werkte niet). De Firewall wel aan voor Openbaar netwerk en niet voor Particulier netwerk (werkte niet). Na een uurtje wild klikken begreep ik dat alleen hulp van mensen die er verstand van hebben zou kunnen helpen. Dat zou collega Ronald kunnen zijn, maar die ga ik laat op de avond met dit probleem echt niet lastig vallen. Maar wacht! Schrijf ik niet altijd: daar is een boek voor… Ja, daar is een boek voor: Het complete boek Windows 10.

Het complete boek Windows 10

Windows 10: geen internet
De verlossing uit het boek: app toestaan!

In het boek zocht ik op Firewall en ja hoor, In het Configuratiescherm bij Instellingen voor de Firewall vond ik de mogelijkheid: Een app via Windows Firewall toestaan. Ik zocht naar Spotify op mijn laptop en voegde de app toe. Pfffft… Spotify deed het eindelijk. Hoe dit probleem ontstaan was? Geen idee. Ik had verder nooit wat aan de Firewall-instellingen zitten pielen. Nu ja, het is opgelost dankzij een boek. Windows 10: geen internet? Wel Internet! Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

Een compleet besturingssysteem als Windows 10 vraagt om een compleet boek. Het Complete Boek: Windows 10, Derde editie is geheel in kleur uitgevoerd en bijgewerkt t/m voorjaar 2019; dankzij het AUB-programma wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en updates. Het door de wol geverfde auteursteam gaat in op de nieuwe en leuke mogelijkheden die dit krachtige besturingssysteem biedt. U wordt volledig bijgepraat over oude en nieuwe functies. 

5 gedachten over “Windows 10 en de mededeling: Geen internet (terwijl er wel internet is)”

  1. Of heb je toevallig internet van Ziggo?
    Ik heb soortgelijke problemen en dat wordt veroorzaakt door internet via het stopcontact. Althans de boodschap, maar ik kan wèl gewoon internetten.

    Toevallig?

  2. Ik heb dit op de ene laptop wel en andere niet. Mijn werklaptop draait steeds zonder problemen maar mijn privélaptop stopt zomaar mijn particuliere netwerk. Dan schakel ik over op het gastennetwerk en als ik daarmee contact maak dan weer naast mijn particulier. Meestal draait hij daarna weer goed. Af en toe lukt zelfs dat niet en dan zet ik de router uit waarmee ik het internet binnen krijg. Dan gaat het weer een tijdje goed. Ik krijg internet via T-Mobile.

  3. helaas ook ik zit nu met dit wel niet internet gebeuren
    ik wil Luminar ai instaleren ..en zit daadwerkelijk wel op internet ..maar ook met het toevoegen van liminar bij de firewall werkt helaas niet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.