5 jaar ComputerCreatief

De tijd vliegt. Vijf jaar geleden begonnen we vanuit Van Duuren Media het blog Computer Creatief. Waarom? Omdat er zoveel gebeurt op het gebied van soft- en hardware. Van Duuren Media maakt boeken over die soft- en hardware en net als er een boek uit is, is er alweer nieuwe functionaliteit in de software. Die nieuwe informatie kunnen wij op dit blog geven.

Boeken verkopen

Natuurlijk, Computer Creatief is er ook om meer belangstelling voor de boeken van Van Duuren Media te creëren. Mensen zoeken op het Web naar een oplossing voor een probleem en komen uit bij ons, bij Computer Creatief. Neem al die moeilijke tekens die je op je toetsenbord zoekt. Hoe typ je bijvoorbeeld het euroteken? Daar wordt veel op gezocht en die zoektocht leidt vaak naar ons. Laten we nu ook een boekje hebben waarin al die tekens worden uitgelegd en waar je ze op je toetsenbord kunt vinden. Zo hopen we twee vliegen in een klap te slaan: we bieden een oplossing voor een probleem en, hopen we, we hebben een klant voor een boek.

Nieuwe mogelijkheden

Als je een boek schrijft over bijvoorbeeld Lightroom Classic, weet je, dat als het boek uit is, het al gauw niet meer compleet is. Adobe blijft voortdurend nieuwe mogelijkheden toevoegen aan Lightroom Classic. Een voorbeeld daarvan zijn de vernieuwingen in Lightroom Classic 9.3. Die vernieuwingen staan nu nog in geen enkel boek. De kopers van de Lightroom-boeken van Van Duuren Media worden middels het blog en de mailings vanuit het blog up-to-date gebracht over die vernieuwingen.

Nieuwe software

Het blog heeft nog een functie: het signaleren van leuke nieuwe software. Neem Luminar en/of Affinity Photo. Het is goed dat Adobe concurrentie krijgt van andere softwaremakers. Affinity Photo is inmiddels een echte Photoshop-concurrent geworden. Bob Timroff – een fanatieke Photoshop-gebruiker – is nu een fanatieke Affinity Photo gebruiker en schreef er een boek over. Luminar – inmiddels bij versie 4 – wordt ook steeds meer een goed alternatief voor Lightroom Classic. Misschien is de bibliotheekfunctie nog niet zo goed als die van Lightroom, met de slimme ontwikkelsoftware kun je steeds sneller een foto bewerken, met spectaculaire resultaten. Ook over Luminar kom er een boek.

De komende vijf jaar gaan we op dezelfde voet verder. Laat Van Duuren maar mooie en interessante boeken uitbrengen. Wij zullen er op het blog over schrijven. Laat Adobe nog maar veel mooie nieuwe versies van Photoshop en Lightroom uitbrengen: wij zullen de vernieuwingen beschrijven. En er komt nog allemaal software waarvan we nu nog niets weten. Serif, de maker van Affinity Photo heeft al alternatieven voor InDesign en Illustrator. We zijn nog lang niet uitgeschreven… Daar gaan we op proosten! Cheers! alle medewerkers van Computer Creatief!

3 gedachten over “5 jaar ComputerCreatief”

  1. Beste Hans,
    je mag met trots constateren dat jullie in die 5 jaar veel interessante ontwikkelingen hebben beschreven en tegelijkertijd opbouwende kritiek hebben geleverd op de producten die niet af waren. Ook de ronkende taal van de immer ijverige marketeers werd soms hard onderuit gehaald maar – ook in mijn ogen – was dat meestal nodig. Deze felicitaties zijn voor het hele team en beslist ook voor de uitgever die het tradtionele papieren product combineert met de huidige digitale media. De blog is voor mij nog steeds een vertrouwd medium omdat je de meningen krijgt van experts en de commentaren van niet-anonieme belangstellenden. Ik weet dat vele uitgevers het Facebook-kanaal koesteren. Ik heb mij compleet afgewend van FB omdat het omwille van de adverteerders in het bijzonder richt op de meningen van veelal anonieme deelnemers. Ga dus nog lang door op deze manier!

  2. Gefeliciteerd Hans! Ik weet dat je iedere dag, vijf dagen in de week, met heel veel plezier aan jouw en Van Duurens unieke blog werkt! Ik ben erg trots op jou en het blog! We proosten straks samen op vijf plezierige jaren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.