Affinity Photo: een lichte interface, een spiekbriefje en een handleiding

Er was deze week wat Affinity Photo-nieuws. Het nieuws is dat er een lichte versie komt van de gebruikersinterface en dat die omstreeks Pasen te verwachten valt. Het schijnt een veelgevraagde ‘feature’ te zijn. Toen ik naar het oorspronkelijke nieuwsbericht op zoek ging, vond ik nog twee andere interessante dingen: een cheat sheet met toetsenbord-afkortingen voor Affinity Photo en een uitgebreide handleiding voor deze applicatie.

Affinity Photo is een uitgebreid en best wel ingewikkelde applicatie. Je kunt het qua mogelijkheden vergelijken met Adobe Photoshop, maar dan voor een koopje. Het bedrijf achter Affinity Photo – Serif – update de applicatie regelmatig, heeft allerlei tutorials voor het gebruiken van de functies in Affinity Photo, maar een handleiding kon ik tot nu toe niet vinden. Voor de liefhebbers van tutorials die je kunt lezen, heeft een gebruiker van de Affinity Photo een pdf samengesteld. Het is een zeer uitgebreide handleiding van 644 pagina’s. De handleiding is natuurlijk wel in het Engels en je kunt hem HIER vinden.

Cheat sheet

De beste vertaling die voor Cheat sheet is spiekbriefje. In het geval van de Cheat sheet voor Affinity Photo gaat het om een pdf met alle toetsenbord-afkortingen die je in Affinity Photo kunt gebruiken. Affinity Photo is wat zijn toetsenbord-afkortingen betreft bovendien erg flexibel: je kunt ze zelf handig aanpassen. Ook daar kan de informatie die je HIER vindt je bij helpen.

Op het blog van Serif over Affinity Photo kun je ook een voorbeeld zien van de komende  ‘lichte’ interface:

De ‘lichte’ interface van Affinity Photo in versie 1.6 die omstreeks Pasen zal uitkomen.

Je zocht een alternatief voor Adobe Photoshop en vond Affinity Photo. Affinity Photo is hét betaalbare alternatief voor Photoshop en is beschikbaar voor zowel Mac als Windows. Met Affinity Photo bewerk je foto’s en maak je nieuwe ontwerpen met bekende gereedschappen in een herkenbare gebruikersomgeving. Tot nu toe was er geen boek waarin alle mogelijkheden van Affinity Photo worden behandeld. Dat boek heeft Bob Timroff nu geschreven: Zo werkt Affinity Photo. Affinity Photo heeft lagen, effecten en tal van andere geavanceerde zaken die in dit boek haarfijn uit de doeken worden gedaan. Het is tot en met 26 mei 2020 te bestellen voor een aantrekkelijke actieprijs: €20,99 in plaats van €24,99!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.