Werken met iCloud: Vind mijn iPhone

Als je op een Mac werkt is het gebruiken van iCloud een must. Je kunt er vanaf al je Apple-apparaten bij en zelfs vanaf een Windows PC. Ben je op zoek naar een boek waarin de werking van iCloud duidelijk worden uitgelegd? Dan is Werken met iCloud van auteur Pieter van Groenwoud het boek voor jou! Van het maken van een account en het uitvoeren van basishandelingen tot het werken met de vele functies van iCloud; alle onderdelen komen aan bod. Dat computerboeken niet saai hoeven te zijn, bewijst dit boek: het is in duidelijke taal geschreven, bevat prachtige illustraties in kleur en heeft een opvallend, vierkant formaat.
Hieronder vind je een voorproefje uit het boek. (H.F.)

Zoek de iPhone

Hopelijk zul je deze functie niet vaak nodig hebben, want in de meeste gevallen heb je dan een lichte vorm van stress. Handig is de functie wel, omdat je je iPhone ermee kunt lokaliseren; bijvoorbeeld als je hem kwijt bent of – nog erger – als je weet dat hij gestolen is.

Welke apparaten kun je lokaliseren?

De naam doet vermoeden dat je alleen je iPhone kunt lokaliseren, maar gelukkig werkt de functie ook met een iPad of Mac. Uiteraard moet de optie Vind mijn iPhone zijn aangevinkt bij de iCloud-instellingen.

De iPhone is het makkelijkst op te sporen, wat komt door de ingebouwde GPS-chip (Global Positioning System). Deze techniek, die ook gebruikt wordt voor navigatie in het verkeer, kan je locatie op tien meter nauwkeurig (of minder) doorgeven. Om de iPhone op te sporen moet het apparaat wel aan staan en een internetverbinding hebben.

Ook je iPad of Mac kun je lokaliseren, maar dat gebeurt op een andere manier dan bij de iPhone. Je positie wordt namelijk bepaald aan de hand van alle wifi-punten die de iPad/Mac om zich heen heeft. Google is al jaren bezig alle wifi-punten in kaart te brengen en daar maakt Apple dankbaar gebruik van. Nadeel van wifi is dat het minder nauwkeurig is dan GPS. Je kunt de positie op ongeveer dertig meter nauwkeurig bepalen.

Bekijk exact waar jouw Apple-apparaten zich bevinden.
Help mijn apparaat is spoorloos!

Als een van je apparaten spoorloos is, kun je dit zo snel mogelijk opsporen door de volgende handelingen te verrichten:

  1. Ga op een andere computer naar de website iCloud.com.
  2. Voer je Apple ID en wachtwoord in.
  3. Ga naar Vind iPhone.
  4. Je ziet nu een kaart met daarin een stip (of meerdere stippen als je meerdere apparaten hebt). Klik op een groene stip om de naam van het apparaat te bekijken. Zoom in met de plus- en minknoppen aan de linkerbovenzijde van het venster om de locatie te verduidelijken.
  5. Klik op een groene stip en vervolgens op de ‘I’.
  6. Klik op Speel geluid af. Het Apple-apparaat zal nu op maximaal volume een toon afspelen.
  7. Je kunt je Apple-apparaat vergrendelen met de Verlorenmodus. Voer een telefoonnummer en persoonlijk bericht in. De vinder ziet dit dan op het scherm verschijnen.
  8. Beschouw je het Apple-apparaat als verloren omdat het onvindbaar is? Kies Wis iPhone om hem volledig op afstand te wissen. De dief heeft dan in ieder geval nooit toegang tot eventuele persoonlijke gegevens. De iPhone is vanaf dat moment overigens ook nooit meer te traceren.
Kan een dief de iPhone/iPad uitzetten, wissen en opnieuw installeren?

Dat zal inderdaad een van de eerste ingevingen zijn als een dief jouw mooie iPhone of iPad zelf in gebruik wil nemen. Maar gelukkig kan dat sinds iOS 8 niet meer, als je tenminste gebruikmaakt van de functie Vindmijn iPhone. Als iemand de iPhone of iPad opnieuw wil installeren, wordt er altijd gevraagd naar het wachtwoord van jouw Apple ID. Pas na het correct invoeren van dit wachtwoord kunnen alle gegevens worden gewist. Deze functie heeft er overigens in Londen voor gezorgd dat er 25% minder iPhone-diefstallen plaatsvinden. Dieven hebben namelijk letterlijk niets aan andermans iPhone. Een iPhone is in de praktijk zo moeilijk te kraken dat zelfs de FBI er grote moeite mee schijnt te hebben.

Helaas geldt deze mogelijkheid alleen voor de iPhone, iPad of iPod Touch. Een dief kan een Mac altijd wissen en deze zelf opnieuw installeren. Om dus een Mac op te sporen moet je het geluk hebben dat de dief probeert in te loggen met jouw computer terwijl hij een internetverbinding heeft.

Dit is het 3de voorproefje uit het boek. Eerdere voorproefjes vind je HIER en HIER.

 


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.