Werken met iCloud

Als je op een Mac werkt is het gebruiken van iCloud een must. Je kunt er vanaf al je Apple-apparaten bij en zelfs vanaf een Windows PC. Ben je op zoek naar een boek waarin de werking van iCloud duidelijk worden uitgelegd? Dan is Werken met iCloud het boek voor jou! Van het maken van een account en het uitvoeren van basishandelingen tot het werken met de vele functies van iCloud; alle onderdelen komen aan bod. Dat computerboeken niet saai hoeven te zijn, bewijst dit boek: het is in duidelijke taal geschreven, bevat prachtige illustraties in kleur en heeft een opvallend, vierkant formaat.
Hieronder vind je een voorproefje uit het boek.

Opslag beheren

Bij het gebruik van iCloud krijg je standaard 5 GB opslagruimte. Dat lijkt erg weinig, maar gelukkig wordt niet alles belast. Slechts een aantal onderdelen kosten ruimte op iCloud die de 5 GB belasten. Voor een duidelijk beeld van de onderdelen die wel en de onderdelen die geen ruimte kosten, volgt een overzicht:

De app Notities kan in sommige gevallen wel ruimte kosten op iCloud. Als je een foto of een tekening toevoegt, is dat wel het geval. Gebruik je de app alleen met tekst, dan zal het gebruik onbeperkt zijn. Helaas leggen enkele handige en veelgebruikte onderdelen wel beslag op je 5GB aan gratis opslagruimte. Een voorbeeld hiervan is iCloud-reservekopie. Ik raad iedereen aan dit te gebruiken. Alle iOS-apparaten kunnen hiermee een reservekopie in de cloud bewaren. Handig als je bijvoorbeeld ooit je iPhone verliest of als hij onverhoopt kapotgaat. Ook het opslaan van foto’s en video’s kan veel opslagcapaciteit kosten. Maak je gebruik van deze opties, dan kun je hoogstwaarschijnlijk snel een melding verwachten dat je iCloudopslag vol is. De oplossing is de iCloud-opslag vergroten. Je kunt een abonnement afsluiten, dat maandelijks opzegbaar is. Hiervoor is het noodzakelijk dat je bij je betaalinformatie creditcardgegevens hebt ingevoerd. Heb je dit nog niet gedaan, ga dan op een iOS-apparaat naar Instellingen, iCloud, Tik op je naam, Betaling.

Hieronder een overzicht van de iCloud-opslagabonnementen en de maandelijkse kosten.

Andere voorproefjes uit het boek vind je HIER en HIER.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.