Al je Flickr-data downloaden en daarmee basta!

Zoals beschreven in de blogpost Je Flickr-data veiligstellen van vorige week, kun je in de Settings bij je Flickr-account al je data opvragen: je Account-data. Ik heb er iets meer dan 4000 foto’s op staan. De vraag was hoe lang het zou duren voordat ze die Account-data voor mij hadden ingepakt en klaargezet. Dat duurde iets langer dan 24 uur.

Een van de vele .json-bestandjes…

Ik kreeg negen zip-bestanden met daarin mijn foto’s en nog een zip-bestand met mijn Account-data. Die account-data krijg je in .json-formaat (JSON, JavaScript Object Notation). Interessant om al die duizenden bestandjes die bij je foto’s horen te kunnen bekijken, maar verder hoef ik er in ieder geval niets mee. Het meest belangrijk zijn natuurlijk je foto’s die je op deze manier kunt redden. Geen idee hoe lang Flickr er over zal doen als het om 10.000 of meer foto’s gaat, maar je kunt je fotomateriaal dus in één keer laten klaarzetten en die zip-bestanden van elk 500 foto’s één voor één downloaden.

Voorlopig is dit wel weer genoeg over Flickr.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.