Het boek Vind ik leuk! - Facebookmarketing: de leukste en makkelijkste manier om klanten te krijgen eens, Auteur: Anne Raaymakers

Facebook en je bedrijf

Facebook staat natuurlijk vooral bekend als een medium bedoeld voor privépersonen. Toch kunnen ook bedrijven er een slaatje uit slaan!

Niet alleen multinationals kunnen hun voordeel uit Facebook halen. Maar ook als jij toevallig een klein bedrijfje of een eenmanszaak hebt, kan het medium goed van pas komen. Sterker nog: je zou dan wel heel dom zijn om je niet te tonen op het platform. Liefst op een beetje leuke manier natuurlijk, domweg advertenties plaatsen heeft weinig zin. Die worden tegenwoordig allemaal weggeklikt door de meeste Facebook-gebruikers. Beter is het om iets bijzonders in elkaar te zetten dat je elders nergens ziet. Denk aan het verhaal achter jouw product, ofwel storytelling. Maar wat ook erg populair is, is de welbekende ‘blik achter de schermen’. Laat maar eens zien hoe het er in jouw bedrijf aan toe gaat. Hoe een product gemaakt wordt, of hoe een transport gerealiseerd wordt. Het zijn juist dat soort dingen die jouw bedrijf een gezicht geven. Een sociaal en interactief gezicht. Laat die duimpjes maar komen!

Leuk!

Het gekke is dat hoe goed sommige privé-gebruikers ook zijn om zich te profileren op Facebook, dit bedrijven lang niet altijd lukt. Heb jij ook niet echt de juiste feeling voor hoe je je bedrijf nou op een leuke en aantrekkelijke manier moet profileren op social media? Lees dan het boek Vind ik leuk! – Facebookmarketing: de leukste en makkelijkste manier om klanten te krijgen eens. Auteur Anne Raaymakers neemt je mee in de wondere en – zoals de titel al doet vermoeden vooral leuke wereld van Facebookmarketing. Ga aan de slag met video’s, leer hoe je storytelling aanpakt en hoe je pakkende berichten plaatst. Schroom niet om je fans eens in de spotlights te zetten. En zelfs het plaatsen van selfies blijkt een uitstekende keuze te zijn om meer volgers te krijgen. Je weet nog wel: dat persoonlijke tintje.

Statistieken

Ben je eenmaal actief als bedrijf op Facebook, dan zijn er de statistieken waar je je hart aan op kunt halen. Lang niet alles is belangrijk, maar een aantal gegevens wel. Welke, dat leer je in het boek Vind ik leuk! Zonder meer een aanrader als je jouw bedrijf op een succesvolle manier wilt profileren op het zo ongeveer standaard type sociale medium.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.