alles over je iPad of iPhone

Alles over je iPad of iPhone

Goed, je hebt een iPad, iPhone of desnoods een iPod Touch in gebruik. Je weet vast wel het typenummer en dergelijke. Achterhaal alles over je iPad of iPhone om verrassingen te voorkomen.

Wat is ook alweer het serienummer van die iPad? Tot welke datum loopt Apple Care (of was het wellicht de plus-variant daarvan) op mijn iPhone? Hoeveel opslagruimte heeft mijn toestel ook alweer? En – belangrijker – hoeveel daarvan is er nog beschikbaar? Allemaal vragen die makkelijk te beantwoorden zijn! Start de app Instellingen en klik daarin op Algemeen en dan Info. Je ziet dan alvast direct het antwoord op alle gestelde vragen. En nog veel meer. Dat je hier het serienummer terug kunt vinden is trouwens heel handig, soms heb je dat nodig voor een garantie(aan)vraag. En als jouw toestel dan net in een mooi hoesje zit gepropt (of je kunt die toch wel erg kleine lettertjes op de achterkant slecht lezen) werkt dit een heel stuk prettiger. Ook handig: de gegevens zijn kopieerbaar. Kwestie van even langer drukken op het nummer (of een van de andere gegevens) en dan Kopieer kiezen.

MAC-adres

Een ander handig gegeven is het hexadecimale getal achter Wifi-adres. Dit is niet (zoals de omschrijving een beetje doet vermoeden) het IP-adres van je i-apparaat, maar het MAC-adres. Dat MAC-adres is een uniek getal dat – meestal – door de fabrikant in de netwerkchip (bedraad of draadloos) is gebakken. Heb je een router in huis die MAC-filtering ondersteunt, dan heb je dit adres nodig. Ook Bluetooth kent een MAC-adres, maar dat is veelal een stuk minder interessant voor dagelijks gebruik. Dan is er nog het geheimzinnige SEID, waarbij deze afkorting staat voor Secure Element Identifier. Dit getal wordt onder andere gebruikt bij Apple Pay-transacties. Je mag dit dus gewoon weer vergeten.

(Vrije) opslagruimte

Heel handig is dat je in het nog altijd voor je staande lijstje in één oogopslag kunt zien hoeveel opslagruimte (Capaciteit) jouw apparaat heeft en hoeveel daarvan nog vrij (Beschikbaar) is. Zo voorkom je onderweg met een volgelopen telefoon te staan. Is er nog maar een paar GB vrij, dan wordt het tijd om ofwel de foto- en videoverzameling over te hevelen naar de pc of ruimtevretende apps (games, wellicht) te verwijderen. Kun je vervolgens weer lekker fotograferen en filmen.

Garantiegegevens

Heb je een Apple Care(+) uitgebreide garantie aangeschaft, dan vind je de geldigheidsduur daarvan achter Apple Care+. Wat jouw Apple Care-variant dekt kun je zien na een tik op de vervaldatum. Andere interessante wetenswaardigheden zijn het Modelnummer van je apparaat, het versienummer van iOS of iPadOS (Softwareversie) en de Naam van je tablet of telefoon. Dat laatste onderdeel is ook het enige dat je naar wens kunt aanpassen: tik op de naam en je komt in een veld terecht dat je naar wens aan kunt passen.

alles over je iPad of iPhone
Wat dekt mijn Apple Care(+)-verzekering eigenlijk en tot wanneer is ie geldig?

alles over je iPad of iPhoneKortom: best handig dat ‘alles over je iPad of iPhone’-overzichtje! Wil je nog veel meer weten over iOS, dan is er het boek Ontdek iOS 13 van Henny Temmink. Web, e-mail, foto’s, video, muziek, kaarten, FaceTime, agenda, contacten enzovoort, in een prachtige gebruikersomgeving; dit en nog veel meer heeft Apple’s mobiele besturingssysteem voor smartphones te bieden. De auteur doet al dit moois voor iPhone en iPod Touch haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe apps: u leert alles om het meeste uit iOS 13 te halen. Heb je een iPad, dan heeft dezelfde auteur een op gelijke leest geschoeid boek geschreven: Ontdek iPadOS 13. Voor elk wat wils dus, zouden we zeggen!

Meer tips en trucs leren over iOS? Daar hebben we op dit blog DEZE speciale pagina voor!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.