Apple Pay staat op springen voor ING-klanten (bron afbeelding: https://www.apple.com/nl/apple-pay/)

Apple Pay (bijna) bij ING

Eindelijk komt ook in Nederland Apple Pay beschikbaar. Vooralsnog alleen bij de ING, maar toch.

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk komt Apple Pay dan ook naar ons land. Contactloos betalen zonder bankpasje maar door simpelweg je iPhone bij de betaalterminal te houden is straks een privilege weggelegd voor klanten van de ING. Andere banken alhier doen er (nog?) niet aan mee. Apple Pay is trouwens niet alleen handig voor betalen in de winkel, maar je kunt er ook je apps en multimediabestanden die je in de app- of iTunes store koopt mee betalen. Dat begrijpen we althans van de bij de dienst behorende infopagina. Het betekent dat je je creditcard los kunt koppelen van je Apple-account of PayPal en gewoon rechtstreeks vanaf je bank kunt betalen.

Meer open

Alle meer recente Apple iPhones beschikken over een ingebouwde NFC-reader. Die wordt binnenkort dus gebruikt voor Apple Pay, maar in theorie kan er nog veel meer mee. Vreemd genoeg heeft Apple NFC nog altijd behoorlijk afgeschermd en dus zijn er maar weinig dingen mee te doen. Volgens de geruchten gaat dat mogelijk veranderen met de komst van iOS 13 komend najaar. Het wordt dan wellicht mogelijk om bijvoorbeeld ook via NFC gegevens van iets als je paspoort of soortgelijke documenten uit te lezen. Onder Android is NFC al sinds het begin van de introductie veel opener geweest. Nadelen zitten daar ook aan, want via sneaky apps zou je bepaalde zaken op in documenten of apparaten aanwezige chips kunnen wijzigen. Maar dat voorkomen is een kwestie van malafide apps buiten de deur houden, iets waar Apple toch best goed in is. Kortom: kom maar op met die meer open NFC-mogelijkheid op de iPhones!

ING-klanten betalen straks gewoon via hun iPhone en Apple Pay (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/101286426@N03/32267135420)
ING-klanten betalen straks gewoon via hun iPhone en Apple Pay (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/101286426@N03/32267135420)

 

Het boek Beter fotograferen met je smartphone, Technieken voor de mooiste foto's door Hans FrederiksLos van – straks – Apple Pay is er natuurlijk veel meer mogelijk met je iPhone. Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van schitterende foto’s! Daarover lees je alles in het boek Beter fotograferen met je smartphone, Technieken voor de mooiste foto’s door Hans Frederiks. En vrees niet: ook Android-telefoons komen uitgebreid aan bod, dus je kunt alle kanten op met dit boek!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.