bestanden kopiëren in Teams

Bestanden kopiëren in Teams

U kunt bestanden kopiëren in Teams, of ze verplaatsen. Hoe, dat leest u in dit artikel. Afkomstig uit mijn Handboek Microsoft Teams.

Snel bestanden kopiëren in Teams, of verplaatsen is in een handomdraai geregeld:

1 Open de tab Bestanden (Files) van een kanaal of klik op Bestanden (Files) in de appbalk en selecteer (bijvoorbeeld) OneDrive.

2 Klik op … achter de bestandsnaam en klik op Verplaatsen (Move) of Kopiëren (Copy) in het vervolgmenu.

bestanden kopiëren in Teams

Als u meerdere bestanden tegelijk wilt verplaatsen of kopi ren, selecteert u elk bestand door links van de naam te klikken (er verschijnen vinkjes) en klikt u op … achter één van de geselecteerde bestanden.

3 Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de map waarnaar u wilt verplaatsen of kopiëren en klik op Verplaatsen (Move) of Kopiëren (Copy).

U kunt bestanden verplaatsen en kopiëren: binnen hetzelfde team, tussen teams, binnen dezelfde OneDrive, tussen OneDrive en een team.

U hoeft een bestand niet te kopi ren om het te delen in meerdere kanalen en chats. In plaats daarvan kunt u een koppeling naar het bestand delen.

Bestands- of mapnaam wijzigen

Er kan meer dan bestanden kopiëren in Teams, of deze verplaaten. Zo kunt u de naam van uw bestanden en mappen rechtstreeks in Teams wijzigen.

1 Open de tab Bestanden (Files) van een kanaal.

2 Klik op … achter de bestands- of mapnaam en klik op Naam wijzigen (Rename) in het vervolgmenu.

3 Voer de nieuwe naam in en klik op Opslaan (Save).

Teams-bestandsbibliotheken synchroniseren

Elk team heeft een bijbehorende SharePoint-site. Wijzigingen aan bestanden in SharePoint worden automatisch gesynchroniseerd met Teams (en omgekeerd), maar als u wilt weten of u de allernieuwste versie van een bestand hebt, kunt u de bestandsbibliotheken synchroniseren.

Handmatig synchroniseren vanuit uw teambibliotheek gaat als volgt:

1 Klik op Synchroniseren (Sync) boven in de tab Bestanden (Files).

2 Op dezelfde manier kunt u Synchroniseren (Sync) in SharePoint selecteren om er zeker van te zijn dat u over de laatste updates van Teams beschikt.

Updates synchroniseren vanuit uw cloudopslag gaat als volgt:

1 Klik op Bestanden (Files) in de appbalk van Teams.

2 Selecteer de cloudopslag die u wilt synchroniseren.

3 Klik op Synchroniseren (Sync) bovenaan de pagina.

Bestanden verwijderen en terugzetten

Bestand uit een kanaal verwijderen

U verwijdert een bestand uit een kanaal als volgt:

1 Selecteer het kanaal waarnaar het bestand is geüpload en open de tab Bestanden (Files).

2 Selecteer het bestand en klik op Verwijderen (Delete) in het menu … of bovenaan de app.

Bestand uit een chatsessie verwijderen

De enige manier om een bestand te verwijderen dat u in een chatbericht hebt gedeeld, is door het te verwijderen uit de lijst Bestanden (Files).

1 Klik op Bestanden (Files) in de appbalk.

2 Selecteer onder Cloudopslag (Cloud storage) de service waar u het bestand hebt opgeslagen, zoals OneDrive.

3 Blader naar het gewenste bestand, klik op … achter de bestandsnaam en op Verwijderen (Delete) in het vervolgmenu.

Verwijderd kanaalbestand terugzetten

Als u bestanden uit een kanaal hebt verwijderd en ze weer terug wilt zetten, opent u de tab Bestanden (Files) van het kanaal. Voer vervolgens deze handelingen uit:

1 Klik op Openen in Sharepoint (Open in SharePoint).

Wanneer de SharePoint-site is geopend, klikt u op Prullenbak (Recycle bin) links op de pagina.

Hier ziet u een lijst met alle bestanden die zijn verwijderd uit elk kanaal in het team.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op Terugzetten (Restore).

Nog meer doen met bestanden in Teams? Lees dan mijn boek en ook dit artikel zeker eens!

Handboek Microsoft Teams

Handboek Microsoft Teams van Peter DebetsMet het Handboek Microsoft Teams van Peter Debets ontdekt u de kracht van Microsoft Teams! Miljoenen mensen gebruiken elke dag MS Teams als hulp bij het samenwerken. Dat aantal blijft groeien dankzij de talloze communicatietools voor het werken met medewerkers binnen en buiten uw organisatie.

Microsoft (MS) Teams is de nieuwe werkruimte met chatfunctie in Microsoft 365. MS Teams is een nieuwe ervaring waarmee personen, gesprekken en inhoud worden samengebracht, samen met de hulpmiddelen die teams nodig hebben. Op deze manier kunnen medewerkers eenvoudig samenwerken en meer bereiken. Dit product is geïntegreerd in de vertrouwde Office-toepassingen en is volledig ontworpen op basis van de wereldwijde, beveiligde cloud van Microsoft 365.

Als u nieuw bent in MS Teams is dit Handboek een uitstekend vertrekpunt. Het geeft u inzicht in chatten, het delen van bestanden, het organiseren van teams, het gebruik van videocommunicatie en meer. U ziet ook precies hoe u dingen moet doen, met aanbevelingen en ideeën voor ‘best practices’ bij het integreren van MS Teams in uw bestaande werkstromen.

Leer uw weg in MS Teams kennen en stel de communicatie via chat en videochat in, zowel binnen als buiten uw organisatie. Integreer Teams met andere Office-apps voor naadloze samenwerking. Gebruik Teams om vergaderingen te optimaliseren, aparte vergaderruimten te gebruiken en meer! De gedeelde werkruimte van MS Teams kan u helpen samen te werken en verbonden te blijven met de mensen en bestanden die u nodig hebt, of u nu achter uw bureau werkt of onderweg bent.

In dit Handboek werken we met deelthema’s door MS Teams heen:

  • Deel 1: Aan de slag met MS Teams. Hier gaat u aan de slag en gebruikt u Teams.
  • Deel 2: Chat, teams, kanalen en apps verkennen. In dit deel leert u enkele van de belangrijkste functies van Teams kennen. U leert hoe u berichten naar andere mensen en groepen stuurt via chats en kanalen.
  • Deel 3: Teams, kanalen, tabs en apps verkennen. In dit deel leert u hoe u uw teams kunt inrichten middels kanalen en tabs. U leert ook over apps (van derden) die functionaliteit in Teams inbouwen. Ook de machtigingen komen hierbij aan de orde.
  • Deel 4: Vergaderingen en livegebeurtenissen in MS Teams. Dit deel duikt in de wereld van vergaderingen en conferenties.
  • Deel 5: Inzetten van oproepen en bellen. In dit stuk leert u hoe Teams het hele telefoonsysteem van de organisatie kan vervangen.
  • Deel 6: Microsoft Teams beheren. Dit deel begeleidt u door enkele van de gemeenschappelijke taken die u moet doen om Teams in uw organisatie te beheren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.