Samenwerken met macOS Big Sur notities

Samenwerken met macOS Big Sur notities

Met macOS Big Sur Notities kunt u niet alleen aantekeningen voor uzelf maken, u kunt ze ook samen met anderen opstellen: Samenwerken met macOS Big Sur notities. Onderstaande tip is afkomstig uit mijn boek Ontdek macOS Big Sur.

Als u in macOS Big Sur met iCloud-notities werkt, kunt u met anderen samenwerken door hen aan een gedeelde notitie of gedeelde map toe te voegen. Personen die u aan de notitie of map toevoegt, ontvangen dan een koppeling waarmee de notitie in het programma Notities of op iCloud.com kan worden geopend. Als u en uw deelnemers de notitie wijzigen, kan iedereen de aanpassingen zien. Wijzigingen die in de notitie worden aangebracht, worden in iCloud bewaard. Iedereen die toegang tot de notitie heeft, ziet bij het openen ervan dus de meest recente versie.

macOS Big Sur notities

Statische kopie Wanneer u een notitie niet met een bepaalde persoon deelt, maar de knop Delen gebruikt, dan stuurt u een statische kopie van de notitie. Dat wil zeggen dat ontvangers geen wijzigingen in de notitie kunnen aanbrengen of een bijgewerkte versie kunnen bekijken, tenzij u de notitie opnieuw met hen deelt.

Personen toevoegen aan notities

Om gezamenlijk aan een notitie te kunnen werken doet u het volgende:

1 Klik op de notitie waaraan u personen wilt toevoegen. Let op: u kunt geen personen aan een vergrendelde notitie toevoegen.

2 Klik op de knop Personen in de knoppenbalk.

3 Selecteer een methode waarmee u de koppeling naar de notitie wilt versturen.

4 Als u een andere methode hebt gekozen dan Mail of Berichten, kunt u op een van de volgende manieren ontvangers toevoegen:

Typ voor iedere ontvanger een naam, e-mailadres of telefoonnummer.

Klik op het knopje met het plusteken om iemand uit Contacten te selecteren.

Klik op de knop Deel. Als u mensen wilt bereiken via Mail of Berichten, voegt u de ontvangers toe nadat u op Deel hebt geklikt.

Klik hierna op Verstuur.

Wanneer iemand is uitgenodigd, maar de uitnodiging nog niet heeft geaccepteerd, verschijnt de tekst ‘Uitgenodigd’ onder de naam van die persoon.

macOS Big Sur notities
Voeg personen toe en werk samen aan notities.

Deelnemers voor notities beheren

Als u de eigenaar van een notitie bent, kunt u meer mensen uitnodigen om mee samen te werken, het delen van de notitie beëindigen of een deelnemer verwijderen. Als u deelnemer bent, kunt u uzelf uit de notitie verwijderen.

Om een gedeelde notitie te beheren, klikt u op de knop Personen in de knoppenbalk en voert u een of meer van de volgende stappen uit:

Meer personen uitnodigen om mee samen te werken Klik op de knop Voeg personen toe om personen aan een notitie toe te voegen.

Een deelnemer verwijderen Klik op de knop Meer (de knop met de drie puntjes) naast de naam van de deelnemer en kies vervolgens Verwijder toegang.

Het delen van de notitie met alle deelnemers stoppen Klik op Stop delen en klik vervolgens op Ga door. De deelnemers zien de notitie nu niet meer in hun lijst met notities, maar u hebt nog wel toegang tot de notitie.

Uzelf als deelnemer verwijderen Klik op de knop Meer naast uw naam en kies Verwijder mij. Als u de eigenaar van een notitie bent, kunt u uzelf niet verwijderen.

De koppeling kopiëren Klik op Kopieer link. Bedenk hierbij wel dat de eigenaar of een deelnemer de koppeling kan kopiëren om naar anderen te versturen, maar dat de koppeling alleen kan worden gebruikt door personen die zijn uitgenodigd om de notitie te openen.

Op dit blog is meer te vinden over macOS Big Sur. Kijk maar eens HIER, HIER, HIER en HIER.

macOS Big Sur notities
Stel de bevoegdheden in voor personen die gedeelde toegang hebben tot uw notities.

Ontdek macOS Big Sur

macOS Big SurEr is vanzelfsprekend nog veel meer moois mogelijk in Apple’s OS. Als je je daarin wilt verdiepen, dan is er mijn boek Ontdek macOS Big Sur. Een besturingssysteem is een van de belangrijkste onderdelen van de computer. Het zorgt er onder meer voor dat u programma’s kunt starten, bestanden kunt beheren en extra apparaten kunt aansluiten. Big Sur ziet er schitterend uit, is uiterst stabiel, zeer gebruiksvriendelijk en vraagt nauwelijks onderhoud.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.