Bewerkingen kopiëren en plakken in Google Foto’s

Je zult het altijd zien: is net je nieuwe, 2de editie, van het boek Zo werkt Google Foto’s verschenen, of je ontdekt weer nieuwe dingen in Google Foto’s. Deze nieuwe editie van het boek is uitgebreid met onder andere het maken van Fotoboeken en de nieuwe manier van Delen. Bij Google zitten ze niet stil en telkens is er weer wat nieuws te ontdekken in deze applicatie. In dit geval gaat het om het kopiëren en plakken van bewerkingen in Google Foto’s in de browser.

Google Foto’s kun je gebruiken op iOS en Android met apps uit de Apple App Store en Google Play Store. Google Foto’s is ook beschikbaar in een browser op je PC of Mac, dus ook onder Windows en macOS. Tussen die versies op iOS, Android en in de browser bestaan verschillen. Soms kun je een instelling of mogelijkheid ineens niet vinden. Bij iOS heb je bij het aanpassen van een foto bijvoorbeeld niet de schuifregelaar Opvallen. Die vind je in iOS bij Licht > Details. Zo zag ik deze week bij het aanpassen van wat foto’s bij Google Foto’s in de browser ineens dat je aanpassingen aan een foto ook kunt Kopiëren van de ene foto en Plakken in een andere foto.

Bewerkingen kopiëren en plakken

Het bewerken gaat op deze manier veel sneller als je een stel foto’s hebt die op een vergelijkbare manier zijn geschoten. Het gaat als volgt:

1. Open Google Foto’s in een browser. Dat kan Chrome zijn, maar ook Safari of Edge: https://photos.google.com/.

De Schuifregelaars (2de van links) en het Drie-puntjes-menu (helemaal rechts).

2. ‘Open’ de foto die je wilt bewerken en klik op de Schuifregelaars voor het bewerken van de foto.

3. Pas de foto aan. Dat kan met Auto of met de uitgebreide mogelijkheden van de Schuifregelaars.

Kies voor Copy edits uit het Drie-puntjes-menu.

4. Kies, als je klaar bent met bewerken, uit het Drie-puntjes-menu voor Copy edits.

De pijlen links en rechts…

5. Klik nu niet op Done, maar ga met de pijlen links of rechts in de foto naar de volgende foto die je wilt bewerken.

Kies voor Paste edits uit het Drie-puntjes-menu.

6. Kies uit het Drie-puntjes-menu nu voor Paste edits.

7. Ga zo door totdat je alle foto’s hebt bewerkt waarbij je dezelfde bewerkingsinstellingen wilt gebruiken.

Klik op Done als je klaar bent.

8. Als je klaar bent met plakken van de bewerkingen kies dan pas voor Done. Alle foto’s waarop je de bewerkingen hebt geplakt worden nu aangepast.

Deze mogelijkheid heb je dus niet in iOS of Android. Misschien zie je het er binnenkort ook daarin verschijnen… Google blijft doorwerken aan de mogelijkheden van deze applicatie. Wil je het ook in op je iPad en Android-tablet gebruiken? Dan open je Google Foto’s gewoon in een browser!

Op dit blog schrijven we regelmatig over Google Foto’s. In de Categorie Google Foto’s op dit blog vind je alle blogpost die we aan Google Foto’s hebben besteed. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s uit de serie ‘Haal meer uit je smartphone’. Maar ook daar staan ongetwijfeld niet alle antwoorden in. Zeker als Google de mogelijkheden van de app verandert of vernieuwt, staan die antwoorden – nog – niet in het boek. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen (al weten wij ook niet overal het antwoord op, maar misschien andere lezers wel).


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.