delen vanuit apps in iOS 15

Delen vanuit apps in iOS 15

Middels delen vanuit apps in iOS 15 is veel mogelijk. Zo hevel je content van de ene app naar de andere over. Afdrukken regel je eveneens via delen, net als bijvoorbeeld het toevoegen van een mailbijlage. Onderstaand fragment is afkomstig uit mijn boek Ontdek iOS 15.

De meeste apps hebben een knop Delen. Als u daarop tikt, dan opent u een venster met opties om informatie te delen. Bovenaan staan apparaten en contactpersonen waarmee u regelmatig iets deelt, daaronder staan AirDrop en de apps waarmee u informatie kunt delen en daar weer onder staat een lijst met verschillende acties, zoals Kopieer en Druk af. Welke opties u precies ziet, hangt af van de getoonde informatie, de app die u gebruikt en ook van de andere apps die u op uw iPhone hebt staan. Meestal zijn er meer opties dan er in het venster passen. Veeg dan naar links over een rij of omhoog over de lijst. Achter in de lijst met apps staat de knop Meer. Onder in de lijst staat Wijzig taken.

delen vanuit apps in iOS 15
De mogelijkheden van de knop Delen in Safari.

Maak uw keuze

Tik op de bovenste knop Meer en u ziet alle apps die u kunt gebruiken. Tik op de knop Wijzig en u kunt zowel de favorieten als de suggesties aanpassen. Met de knop voor de app kunt u deze toevoegen of weghalen bij Favorieten. Met de schakelaar achter een app verbergt u de app. Met de sleepgreep achter de apps kunt u de favorieten in de door u gewenste volgorde zetten.

delen vanuit apps in iOS 15
De beschikbare apps van de knop Meer. Tik op Wijzig als u de favorieten en suggesties wilt aanpassen.

Bij Wijzig taken bepaalt u welke items bij de favorieten – en dus bovenaan komen te staan. Zodra er meerdere taken bij de favorieten staan, kunt u deze in de gewenste volgorde zetten met de sleepgreep. Bij apps voor het uitvoeren van taken staat wel een schakelaar waarmee u de app kunt verbergen.

delen vanuit apps in iOS 15
De taken voor delen kunt u ook aanpassen.

Airdrop

Met AirDrop deelt u draadloos foto’s, video’s, contacten, locaties en meer met andere apparaten die bij u in de buurt zijn. AirDrop gebruikt wifi en Bluetooth voor het uitwisselen van gegevens en beide moeten zijn ingeschakeld. Verder moet u met uw Apple ID zijn aangemeld bij iCloud. De gegevens worden versleuteld overgedragen. U verstuurt gegevens met AirDrop met de knop Delen. U ziet bij AirDrop wie er bij u in de buurt is. Tik op de contactpersoon waarmee u iets wilt delen. Diegene hoort een geluid en krijgt een melding op het scherm. De ontvanger beslist dan of hij de gedeelde gegevens wil accepteren of weigeren.

delen vanuit apps in iOS 15
AirDrop in actie. Links een contact versturen en rechts een contact ontvangen.

Ontvangt u bijvoorbeeld contactgegevens, dan beslist u of u de contactgegevens wilt accepteren. Wilt u de gegevens niet ontvangen, tik dan op Weiger. Tik op Accepteer als u de contactgegevens wel wilt ontvangen. U kunt het contact meteen toevoegen aan uw contacten met een tik op Bewaar. Met AirDrop kunt u niet alleen gegevens uitwisselen tussen iOS-apparaten, maar ook met Mac-computers, mits deze zijn voorzien van OS X Yosemite (of nieuwer).

Meer tips en trucs over Apple-producten? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Apple-tips op dit blog vind je HIER.

Ontdek iOS 15

Ontdek iOS 15Web, e-mail, foto’s, video, muziek, kaarten, FaceTime, agenda, contacten enzovoort, in een prachtige gebruikersomgeving; dit en nog veel meer heeft iOS 15 te bieden. De auteur van het boek Ontdek iOS 15 doet Apples nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPod Touch haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe apps: u leert alles om het meeste uit iOS 15 te halen.

Uit de inhoud:

  • Kennismaking: verken iOS en ontdek hoe u met Continuity en Handoff naadloos verder werkt op een ander iOS-apparaat en de Mac.
  • iMessage: alles over telefoneren, FaceTime, chatten en Siri.
    Web en e-mail: surf op internet en verstuur en ontvang e-mailberichten.
  • Adresboek en agenda: organiseer uw werk in iOS 15.
  • Kaarten: oriënteer u onderweg met Kaarten van Apple.
  • iTunes en iCloud: beluister, bekijk en beheer media- en andere bestanden. Deel aankopen met familieleden.
  • Foto’s en video: geniet van foto’s en films in de hoogst mogelijke kwaliteit.
  • iTunes en App Store: koop films, boeken, muziek en apps online.

Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.