Gefeliciteerd met je verjaardag, Google Foto’s!

Google Foto’s bestaat deze maand één jaar. Vrij kort eigenlijk, maar het heeft al wel 200 miljoen gebruikers die dit jaar bijvoorbeeld 24 miljard selfies maakten. Op dit blog zijn we enthousiast over Google Foto’s: het werkt op Android, iOS, en op je computer in de browser. Je kunt er ongelimiteerd foto’s bewaren (als ze maar niet groter zijn dan 16 megapixel) en er wordt door Google voortdurend aan doorontwikkeld. Nog vele jaren, zou ik zeggen!

Google Foto’s begon vorig jaar als onderdeel van Google+, maar maakte zich er al gauw van los. Het werd een app voor Android en iOS en het werd een hit. Zoals gezegd: 200 miljoen gebruikers, onvoorstelbare hoeveelheden selfies, 1,6 miljard animaties, collages en filmpjes. Het duizelt je, als je aan al die foto’s en filmpjes denkt. Ik maak me zelf ook schuldig aan die bewegende gifjes. Mijn spiegelreflex staat in de snelvuurstand en ik reken erop dat Google Foto’s er leuke gifjes van maakt. En zo niet, dan maak ik ze wel zelf. Ook in Google foto’s. En al die leuke foto’s, gifjes en filmpjes kan je heel makkelijk delen. Samen delen, want als jij een album van een bepaalde gebeurtenis met iemand anders deelt, kan diegene waar jij je dat album mee deelt, ook weer zijn of haar foto’s van die gebeurtenis in dat album toevoegen.

Een automatisch gifje van snel achterelkaar geschoten foto's.
Een automatisch gifje van snel achterelkaar geschoten foto’s.

Google Foto’s tips

Op het officiële Google Blog werd de verjaardag bescheiden gevierd, met een stel tips. Bijvoorbeeld hoe je een overzicht van de toetsenbordafkortingen oproept bij Google Foto’s op je computer: Shift-?.

Een van de tips – die je HIER allemaal kunt vinden – betreft het aanpassen van de datum van je foto’s. Je kunt bijvoorbeeld een keer vergeten zijn om de datum en of tijd van je camera aan te passen, toen je op reis was en in een andere tijdzone zat. Een van de recente mogelijkheden van Google Foto’s is dat je de foto’s datum  en tijd van foto’s kunt aanpassen.

Nog wensen?

Heb jij nog wensen voor Google Foto’s? Op Buzzfeed was er ter viering van de eerste verjaardag van Google Foto’s een interview met Anil Sabharwal, de vice president van Photos bij Google, waarin hij wat over de toekomstplannen van Google Foto’s vertelt. Je kunt het HIER lezen.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.