Het meest gelezen in 2016

Ja, het is weer lijstjestijd! Geen idee waar ik het deze week las, maar we houden zoveel van lijstjes omdat ze ons ordening geven. Ordening in het hoofd, zoiets. In ieder geval keek ik vandaag naar de top 3 meest gelezen Computer Creatief-blogposts van dit jaar, om mijn eigen hoofd te ordenen. Er is is één overweldigende ‘winnaar’: Werken met de app Photo in Windows 10: 16.032 keer gelezen. Een mooie score. Het is alleen jammer dat de mensen bij Microsoft de app inmiddels zo hebben aangepast dat de informatie in deze post volledig is achterhaald…

1. Werken met de app Photo in Windows 10
Er zijn inmiddels veel trouwe lezers van Computer Creatief, maar een groot deel van de lezers vindt de verschillende blogposts middels zoeken op Google. De honger naar informatie over de mogelijkheden in de Photos App van Windows 10 was groot. We schreven er een aantal posts over. Toen Microsoft een maand of wat geleden de app vernieuwde waren de handige sliders voor het aanpassen van belichting, contrast enzovoort ineens verdwenen. Je kunt met de huidige versie foto’s aanpassen met filters en heel beperkte aanpassingsmogelijkheden. Een aantal lezers reageerde hoe het in vredesnaam mogelijk was zo’n achteruitgang in mogelijkheden. Toch is er hoop. Toen ik vanmorgen online wat informatie zocht over Photos in Windows 10 stuitte ik op een blogpost van ene Elana Pidgeon, een Junior Editor van het officiële Windows Blog, die in een blogpost uitlegt hoe je de foto’s van de feestdagen in Windows Photos kan bewerken. Ze schrijft na een beschrijving van de huidige mogelijkheden van de app: Om je nog betere controle te geven, voegen we nog meer sliders toe in de Adjust-tab. Klik op Light en Color om ze uit te breiden. Je krijgt dat meer sliders voor die fijnzinnige controle voor contrast, exposure, shadows,highlight en tint. Binnenkort in een update van de Photos App. Er is dus weer hoop dat de ‘oude’ mogelijkheden terugkomen in een toekomstige update. We houden je op de hoogte.

2. Google Foto’s : gezichtsherkenning aanzetten
Google Photos is een enorm succes voor Google. En waarom ook niet? Ongelimiteerde opslag voor foto’s van maximaal 16 megapixel per foto. Automatische gifjes en filmpje van foto’s. Het is een app die steeds uitgebreider wordt. De mogelijkheden voor het bewerken van je foto’s werden dit jaar uitgebreid, maar één ding kun je nog steeds niet automatisch gebruiken in ons Europa: automatische gezichtsherkenning. Privacygevoelig weetjewel. Maar heel veel mensen willen het wel kunnen gebruiken, omdat het zo handig is en goed werkt. Google foto’s groepeert foto’s van mensen die je regelmatig fotografeert bij elkaar. Ik zette gezichtsherkenning zelf met een eenvoudige ’truc’ wel aan en schreef er een blogpost over die dit jaar 7722 keer is gelezen.

3. (On)handig aan het werk met wifi op je Nikon Camera
Iedereen wil tegenwoordig zijn foto’s snel kunnen delen. Met vrienden, familie, het liefst met de hele wereld. Met een smartphone is dat snelle delen niet zo’n probleem, maar die prachtige foto’s die je met je spiegelreflex- of systeemcamera hebt gemaakt is een stuk ingewikkelder. Om foto’s van je Nikon-camera naar je mobieltje of tablet te krijgen is de ingebouwde wifi van een aantal Nikon-camera’s een oplossing.Dat het niet echt eenvoudig werkt blijkt uit de informatiehonger over dit onderwerp: 5672 keer gelezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.