instellingenschakelaars in Android

Instellingenschakelaars in Android

Met de instellingenschakelaars in Android kun je heel veel dingen razendsnel naar je hand zetten. Onder het motto ‘makkelijker kunnen we het niet maken’. Deze uitleg is afkomstig uit mijn boek Ontdek de Android Phone.

Het opentrekken van de statusbalk dient niet alleen om meldingen te bekijken, maar geeft ook toegang tot de Instellingenschakelaars van uw telefoon. Ga dus even terug naar uw startscherm door op de thuisknop te tikken en trek de statusbalk naar beneden.

De icoontjes die bovenaan in een rij opgesteld staan zijn de instellingenschakelaars. Zo zijn er Wi-Fi, Bluetooth, Schermrotatie, Niet storen en nog veel andere. Als deze wit zijn of een kleur dragen, dan wil dit zeggen dat ze aan staan. Zijn ze grijs, dan staan ze uit. Let op: op sommige toestellen zoals Samsungs kunt u horizontaal vegen om meer schakelaars te ontdekken, terwijl op andere toestellen u nogmaals naar beneden moet vegen.

instellingenschakelaars in Android
Links een startscherm, waar de statusbalk net werd opengetrokken. Als u nu met een vinger van helemaal bovenaan opnieuw naar beneden veegt, opent dit verder zodat alle schakelaars getoond worden. Als u tikt op het menu rechtsboven kunt u dit scherm bewerken.

 

instellingenschakelaars in Android

Verplaatsen van de schakelaars Bij de volledig opengetrokken statusbalk ziet u ofwel een potloodje verschijnen, ofwel krijgt u via het menu de mogelijkheid dit venster aan te passen. U kunt dan kiezen welke schakelaars wel of niet getoond worden en in welke volgorde ze verschijnen.

Indien u op uw toestel in de opengetrokken statusbalk ook nog een rond icoontje met een hoofdje erin ziet, dan geeft dit toegang tot de gebruikersaccounts van uw toestel. Deze optie wordt in hoofdstuk 16 van dit boek besproken.

Smart Homeknoppen

Met Android 11 hebt u de mogelijkheid uw telefoon eenvoudig te verbinden met compatibele apparaten die u mogelijk bezit als deel van een Smart Home of Smart Office. Denk daarbij aan apparaten als Google Home of Nest, of een smart televisie.

Wanneer u lang drukt op de aan-uit knop kunt u onderaan het scherm dat dan verschijnt dergelijke apparaten toevoegen. Daarmee maakt u van uw Android-telefoon een universele afstandsbediening van uw slimme huis!

instellingenschakelaars in Android

Anders bij Samsung! Hebt u een Samsung-telefoon? Dan vindt u deze Smart Home-knoppen niet onder de aan-uit knop. Samsung heeft dit verplaatst naar een aparte knop Apparaten die u vindt door de statusbalk naar beneden te trekken.

Open de videoapp op uw telefoon en zoek de video Statusbalk. Of open de barcodescanner op uw smartphone en scan de volgende code. U ziet dan een korte video die toont hoe de statusbalk werkt en waar u de instellingenschakelaars terug vindt.

Meer tips en trucs over Android? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Android-tips op dit blog vind je HIER.

Ontdek de Android Phone

Ontdek de Android Phone, 8e editieAndroid is Googles besturingssysteem voor smartphones. Meer dan tachtig procent van alle smartphones draait op Android. In het boek Ontdek de Android Phone, beschrijft Joris de Sutter wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van je smartphone volledig benut. Van het toetsenbord en de synchronisatie van gegevens in ‘the cloud’ tot het gebruik van apps (en de Play Store) en de bespreking van tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Phone te halen. Dit boek is bijgewerkt tot en met versie 11 van Android. Uit de inhoud:

  • Videolessen: gratis videolessen over de onderwerpen in dit boek.
  • Bekijk de video’s op je Android Phone in een handige app.
  • Web en e-mail: zo surf je met je smartphone op internet en verstuur en ontvang je sms’jes en e-mailberichten.
  • Telefoneren: lees alles over gesprekken voeren, oproepen ontvangen en meer.
  • Synchroniseren: je synchroniseert je contacten, agenda, bestanden en meer in the cloud.
  • Kaarten: oriënteer je met Google Maps of ga op reis met StreetView.
  • Muziek: beluister en beheer je muziekbibliotheek.
  • Foto’s, YouTube en video: geniet van foto’s en films in de hoogst mogelijke kwaliteit.
  • Apps en de Play Store: zo installeer en koop je apps online.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.