Maak een snelle koppeling naar je favoriete webpagina

iOS: Makkelijke koppeling naar webpagina

Het is in iOS heel eenvoudig om een koppeling op het beginscherm te maken. Die koppelingen zijn vervolgens weer in een map te organiseren.

Als je heel snel je favoriete website(s) wilt openen, dan is daar in iOS een mooie manier voor. Start Safari en open een webpagina. Tik vervolgens op de knop met het opengebroken vierkantje en een uitgaande pijl. Die vind je direct rechts van het adresveld. In de ballon met mogelijke acties die daarop opent, veeg je in de onderste rij een stukje naar rechts. Tik op Zet op beginscherm.

Als een app

Tik nu op Voeg toe en je ziet een koppeling op het startscherm (of beter: een van de startschermen) verschijnen. Deze koppeling kan je net als welke andere willekeurige app verplaatsen. Of verhuizen naar een map. Door bijvoorbeeld een map ‘webkoppelingen’ of iets dergelijks te maken heb je zo altijd je veelgebruikte sites bij elkaar. Dit trucje werkt beduidend sneller dan het gebruik van favorieten. Bovendien wordt een miniatuur-preview in de koppeling getoond. Voor dat laatste geldt wel dat die soms verdwijnen als je een site langere tijd niet geopend hebt. Maar dat mag de pret wat ons betreft niet drukken.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.