Rian van Rijbroek maakt het zichzelf steeds moelijker (bron afbeelding: https://pixabay.com/nl/overstuur-triest-verward-beeldje-534103/)

Kaspersky wil cyber’expert’ Rian van Rijbroek aanklagen

Het wordt steeds duidelijker dat zelfverklaard cyberexpert Rian van Rijbroek wel heel veel uit haar duim zuigt. Inmiddels heeft ze zich ook de woede van Kaspersky op de hals gehaald.

Wat er precies in het hoofd omgaat van Rian van Rijbroek zal wel nooit duidelijk worden. Feit is dat al haar uitingen tot nu toe op verzinsels lijken te berusten. Neem nu bijvoorbeeld haar stellige opvatting dat de aanvallen op banken en andere instellingen van vorige week afkomstig uit Rusland en Iran zouden zijn. Inmiddels is de echte dader opgepakt. Een puber met de naam Jelle S. uit Oosterhout. Klinkt toch allemaal een heel stuk minder exotisch en samenzweerderig. Inmiddels heeft ze ook het beveiligingsbedrijf Kaspersky achter zich aan.

Verzonnen inbraak

Inderdaad: Kaspersky is wél van Russische origine, maar de reden van hun kwaadheid is alweer een waarschijnlijke leugen van Van Rijbroek. Ze beweerde namelijk dat ze na een ‘inbraak’ bij een ‘Russisch beveiligingsbedrijf met een hoofdkantor in Utrecht’ via wifi had ingebroken. Het enige bedrijf dat aan zo’n omschrijving voldoet is Kaspersky, dat niet van lasterpraat gediend is en de cyber’expert’ aanklaagt. Onder het motto ‘leugens zijn wij niet van gediend’.

Bescherming

Het lijkt erop dat de soap rondom Rian van Rijbroek nog wel even voortduurt. Inmiddels kan je je ook afvragen of deze persoon langzaam aan niet tegen zichzelf beschermd moet worden. Door haar een platform voor haar zo langzamerhand toch wel erg fantastische verhalen te geven, manoeuvreert ze zich in een steeds moeilijker positie. Als uiteindelijk blijkt dat ze – om maar wat te noemen – zwaar overspannen is of aan een ander psychisch probleem leidt is het alleen maar triest om te zien dat dit zo publiekelijk wordt uitgedragen. Ook kan ze simpelweg een notoire leugenaar zijn die het gewoon heerlijk vindt om in de schijnwerpers te staan en onrust te zaaien. Ook geen handig idee om daar een platform aan te bieden.

Boek

Overigens wordt het vorige week wegens plagiaat uit de handel genomen boek van haar en voormalig minister Vermeend weer uitgebracht. Deze keer belooft het dynamisch duo dat er wel aan bronvermelding is gedaan. En dat de personen waar de bronnen van gebruikt (gekopieerd en geplakt…) zijn ook allemaal aan het woord komen. Waarbij nog steeds het feit blijft dat ook in dit omstreden boek allerlei zaken op een tamelijk onkundige manier aan elkaar geknoopt worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.