Thema-filmpjes in Google Foto’s: Valentijnsdag, Moederdag enzovoort…

Google Foto’s komt regelmatig zelf met filmpjes op basis van een stel foto’s. Neem de filmpjes over de kinderen die zo snel opgroeien. Hartstikke leuk om ineens van Google Foto’s een filmpje te krijgen van een baby die razendsnel een peuter wordt. In de laatste versie van Google Foto’s kun je nu op basis van een aantal onderwerpen zelf dit soort filmpjes samenstellen: Thema-filmpjes in Google Foto’s.

Google Foto’s doet steeds meer met kunstmatige intelligentie, Artificial Intelligence, ofwel AI. (In Nederland kun je dit moeilijk afkorten tot KI, Kunstmatige inseminatie. Dus houden we het hier op AI.) Die AI zorgt bijvoorbeeld voor de gezichtsherkenning, voor die albums en filmpjes die automatisch worden samengesteld. In de achtergrond, ergens op de servers van Google, worden je foto’s geanalyseerd. Op basis van een thema – bijvoorbeeld op basis van Wat worden ze snel groot – ‘ziet Google Foto’s de stroom van foto’s van de baby die langzaam verandert in een peuter en maakt daar op een gegeven moment een filmpje van. Dat soort filmpjes maakte Google Foto’s automatisch, nu is de AI zo ver dat je er zelf filmpjes mee kunt maken.

Thema-filmpjes in Google Foto’s

Thema-filmpjes in Google Foto’s
Ga naar de Assistent en tik daar op Film.

Het maken van zo’n thema-filmpje is heel eenvoudig. Ga naar de Assistent in Google Foto’s.Tik daar op Film. Je gaat naar het venster Film maken. Daar krijg je de verschillende thema’s te zien waaruit je kunt kiezen. Op dit moment zijn dat deze thema’s:

  • Wat worden ze snel groot
  • Kattenfilm
  • Hondenfilm
  • Voor altijd in onze herinnering
  • Selfiefilm
  • Film voor Moederdag
  • Lachende gezichten in 2017
  • Film voor Vaderdag
  • Film voor Valentijnsdag
Thema-filmpjes in Google Foto’s
De verschillende thema’s waar je tot nu toe uit kunt kiezen.

Als je bijvoorbeeld voor Moederdag kiest zul je eerste je moeder en daarna jezelf en je broers en/of zussen moeten kiezen. Dit werkt alleen als je Gezichtsherkenning in Google Foto’s aan hebt staan. (Zoals bekend: dat staat standaard uit in de EU. HIER vind je de handleiding om het ook in Nederland en België te kunnen gebruiken.) Als je de personen hebt gekozen gaat Google Foto’s aan het werk. Ergens op de Google Servers wordt het filmpje gemaakt en na een paar minuten staat het in de Assistent voor je klaar. Leuk? Ik vind van wel.

Hieronder zie je nog een filmpje met het thema Wat worden ze snel groot. Daar kan ik geen genoeg van krijgen. De thema’s zijn net beschikbaar vóór Valentijnsdag… Dus: veel plezier met het maken van je Valentijnsdag-filmpjes!

Wil jij alles uit Google Foto’s halen? Dan is het boek Zo werkt Google Foto’s misschien iets voor jou. In deze alweer 2de editie van het boek leer je alles over het aanzetten van gezichtsherkenning, het maken van filmpjes, het maken van Fotoboeken, het delen van je foto’s en nog veel meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.