Een Moederdagfilmpje maken met Google Foto’s

Zondag aanstaande is het weer moederdag. Bij Google Foto’s kun je nu, vanwege moederdag, snel en bijna automatisch een filmpje voor moeder in elkaar zetten. Het gaat heel eenvoudig.

Nou heel eenvoudig… Dat is het alleen als je in Google Foto’s gezichtsherkenning aan hebt staan. Gezichtsherkenning – Vergelijkbare gezichten groeperen heet dat – in Google Foto’s mag in Europa niet van de EU vanwege de privacy, maar dat verbod valt eenvoudig te omzeilen. Je hoeft alleen maar even te doen alsof je buiten de EU bent. In deze blogpost leggen we het uit.

Maak een moederdagfilm

Zo. Vergelijkbare gezichten groeperen aan? Dan kun je aan het werk. Je klinkt op de link van Google Make a Mother’s Day movie. Klik in dat scherm op GET STARTED. Die link brengt je naar je Google Foto’s-verzameling. Daar geef je aan wie de moeder is: Select a mother, geef aan wie er in je verzameling de moeder is waarvoor het filmpje gemaakt moet worden. Klik Next.

Kies de moeder.

In het volgende scherm kun je aangeven wat de kinderen zijn van de moeder.

Kies het kind en het filmpje wordt in de achtergrond door Google Foto’s gemaakt.

Klik Done en het filmpje wordt gemaakt. In de Google Foto’s Assistant komt het filmpje na korte tijd tevoorschijn. Misschijn ze er in je Google Foto’s-verzameling meer moeders. Je kunt door andere combinaties van moeders en kinderen te kiezen, meerdere, verschillende filmpjes maken.

Staan er nog foto’s in de film waarvan je denkt: nou Google, die wil ik niet, dan kun je de film in de Google Foto’s-app op je iPhone of Android-apparaat aanpassen.

Hieronder zie je het moederdagfilmpje dat Google Foto’s heeft gemaakt toen ik koos voor onze dochter en haar zoon:

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.