Een filmpje maken van foto’s in Google Foto’s

Gisteren werd met directie, auteurs en medewerkers van Van Duuren Media het 15-jarig bestaan van de uitgeverij gevierd. Eerst naar A’dam Lookout, dan naar een restaurant en uiteindelijk naar Boom Chicago. Van de foto’s die ik er van schoot maakte Google Foto’s automatisch een filmpje. Dat was leuk, maar er zaten ook foto’s tussen die er niets mee te maken hadden en foto’s die ikzelf niet gekozen zou hebben. Je kunt zo’n filmpje makkelijk aanpassen, maar waarom er niet zélf snel eentje in elkaar zetten? Zo gezegd, zo gedaan.

De foto’s bewerken in Google Foto’s in een browser op de computer.

Ik maakte foto’s met drie verschillende camera’s: mijn Fuji X Pro-1 en de camera’s van mijn mobieltjes, de Huawei P9 en de iPhone 7 Plus. Thuisgekomen dumpte ik snel, zonder wat te bewerken de foto’s van de Fuji naar Google Foto’s. De foto’s van de Huawei en iPhone stonden er al op. Het filmpje dat Google er ‘s nachts van maakte was niet helemaal naar zin, zelf een filmpje maken is echter zo gebeurd.

Foto’s bewerken en uitkiezen

Eerst werkte ik de onbewerkte foto’s nog een beetje bij. De een moest wat lichter, de ander rechtgezet. Dat deed ik op mijn Mac in een browservenster waar je Google Foto’s ook kunt benaderen (photos.google.com). Op de computer gaat het lekker snel en heb je ze groot in beeld. Zo kun je je een betere keuze maken dan op je mobieltje. Je kunt in de browser op je computer echter geen filmpje maken. Dat moet in de Google Foto’s app.

Film samenstellen

In de app kun je vanuit het menu bij Nieuwe Maken kiezen voor Film.

Een nieuwe filmpje samenstellen.

Je kunt maximaal vijftig foto’s kiezen voor een film. Als je ze geselecteerd hebt, zet Google Foto’s de selectie om in een film met een muziekje eronder.

De foto’s selecteren…
De eerste versie, waarbij Google Foto’s voor een ‘stijl’ heeft gekozen. Die stijl kun je aanpassen door op een van de andere vakjes onderin te klikken. Ik koos voor ‘Natuurlijk’.

Geef de film een naam en speel hem af. Muziekje niet naar zin? Moet er een foto uit of toch nog in? Je kunt het achteraf eenvoudig aanpassen. Het filmpje dat je hieronder kunt zien zette ik in een half uur in elkaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.