De Winterspelen zijn begonnen, ook digitaal

Als je gek bent op de Olympische Spelen, dan zit je de komende tijd alvast goed. Vandaar zijn de Winterspelen begonnen en die zijn ook op de computer, tablet of smartphone prima te volgen.

Hoewel de winters in onze contreien tegenwoordig toch wat tegenvallen is er nog altijd een gezonde belangstelling voor winterse sporten. Al was het alleen maar vanwege het immens populaire schaatsen. Dat je anno 2018 voor de tv gaat zitten om te kijken naar de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang is weer minder vanzelfsprekend dan bij de vorige edities.  Ook is er nog een tijdsverschil, wat betekent dat je niet in de avonduren kan genieten van live sport. Grote kans dus dat je de prestaties van onze vaderlandse sporters (en die van andere nationaliteiten) via internet volgt. Via een browser op de computer of een mobiele app voor smartphone of tablet.

Sites

Een mooi startpunt voor je olympische avonturen in de cloud is natuurlijk de website van het IOC. Je vindt daar onder meer een speelschema, maar ook prachtige foto’s van het evenement. Check ook deze Olympische site zeker even, met daarop het laatste nieuws betreffende de Spelen. Zie je liever Nederlandstalig nieuws, gefocust op de prestatie van ‘onze’ sporters dan kan dat bijvoorbeeld op de Olympische site van de NPO. Verder zijn de live streams van NPO 1, 2 en 3 alhier te bekijken. Het is de bedoeling dat NPO 1 dagelijks gedurende de spelen vanaf een uur of drie ‘s nachts tot vier uur ‘s middags de spelen live gaat volgen. Of neem een kijkje op de uitgebreide website van Eurosport.

Apps

Wil je op je mobiel of tablet op de hoogte blijven van al het winterse sportgeweld, dan kan dat via de officiële Olympische app met de naam PyeongChang 2018 Official App (voor zowel iOS als Android). Kost niks, dus dat is alvast mooi meegenomen. Je treft er speelschema’s in aan en verder kan je via notificaties op de hoogte gehouden worden van de gang van zaken betreffende jouw favoriete (en zelf in te stellen) landen en sporten. Uiteraard ook bomvol Olympisch nieuws en foto’s. En ook mobiel komt de NPO goed van pas met de app NPO Start, verkrijgbaar voor zowel Android als iOS. Kortom: het moet wel heel raar lopen als je onderweg, op het werk of op school ook maar iets mist van wat er in Zuid-Korea gaande is.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.