Leer onbekend Amsterdam én Rotterdam kennen met de Urban Photo Race

Schreven we vorig jaar nog over het leren kennen van onbekend Amsterdam middels de Urban Photo Race, nu kun je die Photo Race ook in Rotterdam doen. De race duurt 12 uur en in die 12 uur race je samen met andere fotografen door de stad op zoek naar unieke foto’s. Voor de wedstrijd moet je 18 foto’s maken, verdeeld over 6 series. Het doel van de wedstrijd? Nieuwe plekken in een stad ontdekken, jezelf creatief uitdagen met die onbekende plekken en andere fotografen leren kennen. Rotterdam: 13 mei. Amsterdam: 10 juni.

Een checkpoint van vorig jaar in het Amsterdamse Bilderdijkpark.


De Urban Photo Race begon in 2011 als een klein event, maar vindt inmiddels naast Amsterdam ook plaats in Rotterdam en Berlijn. Doel is om in een stad nieuwe plekken te leren kennen en je door die onbekende plekken fotografische te laten uitdagen. Er zijn zes thematische opdrachten die je op de dag zelf te horen krijgt. Er zijn zes checkpoints waar je verteld wordt wat de volgende opdracht is. De Urban Photo Race is een ontdekkingstocht door de (eigen) stad. Aan het eind van de dag kom je samen op het laatste checkpoint waar je je 18 foto’s kunt inleveren. Daarna is het tijd voor een biertje en kun je met je collega-fotografen napraten over de wedstrijd. UPR kondigt na paar maanden aan wie de winnaars zijn.

Meedoen?

Op de site van de organisatie kun je meer over de Race lezen. Op het Computer Creatief-blog schreven we een verslag van de Urban Photo Race van vorig jaar in Amsterdam, dat je HIER kunt lezen. Een verslag van een andere deelnemer kun je hier zien:

Je kunt je voor Rotterdam HIER en voor Amsterdam HIER inschrijven. Ook op de dag van de Race zelf kun je je nog aanmelden.

Van Duuren Media is sponsor van de Urban Photo Race.

Een gedachte over “Leer onbekend Amsterdam én Rotterdam kennen met de Urban Photo Race”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.