Nieuwe, slimme mogelijkheden in Google Foto’s

Elke dag worden er 5000 miljoen foto’s op Google Foto’s bekeken. Het is een van de populairste apps van Google. Tijdens Google I/O 2018 werden gisteren wat nieuwe mogelijkheden van Google Foto’s getoond. Deze vernieuwingen zijn onder andere mogelijk dankzij kunstmatige intelligentie.

In een komende versie van Google Foto’s kun je foto’s automatisch delen met de persoon of personen die op de foto staan. Google herkent de personen op de foto en kan ze daarom automatisch delen. Je moet dan natuurlijk wel gezichtsherkenning aan hebben staan. Je kunt met die nieuwe versie ook documenten scannen en met behulp van tekstherkenning omzetten naar PDF.

Een onderbelichte foto aanpassen met één klik.

Een foto is niet altijd goed belicht. Google Foto’s kan dat straks zelf zien en – als je dat wilt – automatisch de foto aanpassen. Is je foto onderbelicht? Google Foto’s kan je dan vragen of de foto lichter moet worden.

Zwart-wit inkleuren en Color Splash

Zwart-wit foto’s inkleuren.

Met een andere nieuwe mogelijkheid kun je oude zwart-wit foto’s inkleuren. Nog een nieuw ding: met het color splash effect kun je alleen het onderwerp in kleur laten en de rest van de foto, de achtergrond enzo, zwart-wit maken.

Color Splash: het onderwerp in kleur, de achtergrond in zwart-wit.

Wanneer deze nieuwe dingen in Google Foto’s komen? Binnenkort, misschien staan een paar van deze vernieuwingen al op je smartapparaat.

Hieronder de presentatie over Google Foto’s op Google I/O:

Op dit blog schrijven we veel over Google Foto’s. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s uit de serie ‘Haal meer uit je smartphone’. Maar ook daar staan ongetwijfeld niet alle antwoorden in. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.