Ook ouderen werken natuurlijk met computers, voor hen is er het boek Windows 10 voor Senioren, 4e editie van Victor Peters

Ouderen en computers

Als vanzelfsprekend groeit het aantal ouderen dat met computers werkt gestaag. En omdat Windows 10 nogal eens wat vragen oproept is er voor hen een mooi passend boek in aantocht.

Je kunt stellen dat de huidige generatie ouderen en bejaarden in hun werkzame leven zonder meer te maken heeft gehad met computers. MS-DOS is nagenoeg zeker langsgekomen, maar ook vaak wel tenminste en versie van Windows. Basiskennis is er dus zeker en angst voor techniek ontbreekt gelukkig vaak. Thuis draait bij deze groep gebruikers echter nog maar al te vaak een laptop of pc met Windows 7. Probleem daarvan is dat het in januari komend jaar einde oefening is voor dit tamelijk geliefde besturingssysteem. Het enige dat dan nog overblijft is feitelijk Windows 10. Ook de support van Windows 8 nadert langzaam maar zeker z’n einde, alhoewel je daar nog een paar jaar mee vooruit kunt. Hoe dan ook, wat Microsoft betreft is de toekomst van Windows versie 10. En dit besturingssysteem kent allerlei features en ook wel eigenaardigheden die in 7 niet beschikbaar waren.

Windows 10: de bekende onbekende

Zeker als je een verstokt Windows 7-gebruiker van het eerste uur bent, is Windows 10 een soort van bekende onbekende. Zo is er het startmenu, dat net weer even anders werkt dan gewend. Maar ook het aloude Configuartiescherm is flink verstopt (alleen nog via een zoekopdracht te openen, feitelijk) en deels vervangen door Instellingen. Ook is er een tegelmuurtje te metselen in het menu Start, eigenlijk een soort snelkoppelingen naar uw veelgebruikte programma’s. Om een lang verhaal kort te maken: er valt best veel te vertellen over 10. En daarbij komt het boek Windows 10 voor Senioren, 4e editie door Victor Peters waarschijnlijk goed van pas. ‘Doe meer in minder tijd met uw computer, laptop of tablet! Ervaar de nieuwe mogelijkheden van Windows 10 aan de hand van de stapsgewijze uitleg, eventueel ondersteund met diverse gratis videolessen. Binnen de kortste keren hebt u uw computer onder controle, zonder moeilijk gedoe’ zo lezen we bij de omschrijving. En precies dat ‘zonder moeilijk gedoe’ maakt dit boek zeer aantrekkelijk. Zeker voor senioren die vaak helemaal geen tijd en (of) zin meer hebben om een hoop energie te steken in een computer.

Als alles volgens plan verloopt moet het boek nog deze maand verschijnen. Nog een heel klein beetje geduld dus. Daarna kunt u zich na het lezen van Windows 10 voor Senioren een echte Windows-tijger noemen.

2 gedachten over “Ouderen en computers”

  1. Ik ben 71 en al jaren intensief gebruiker van (eerst) windows-toepassingen en (de laatste 8 jaar) OSX en ios. Heb een iphone, ipad, Apple Watch, Apple tv etc etc. Ik erger me dan ook behoorlijk aan de gebruikelijke generalisaties alsof een ieder van mijn leeftijd een digitale dombo zou zijn.

    1. En ik ben nu 88 en zie drommels goed hoe je langzaam achteruit kachelt. Toen ik 71 was hielp ik nog andere ‘ouderen’ en ook jongeren met de pc. ‘Gebruikelijke generalisaties’ zijn nu eenmaal niet te voorkomen, want waar moet je beginnen en eindigen?
      Zo zou ik me kunnen ergeren aan degenen die zich ergeren aan van alles tegenwoordig. Maar waarom zou ik? Daar heb je alleen maar jezelf mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.