Portret- en modelfotografie thuis

Heb je altijd al willen beginnen met modelfotografie, maar vroeg je je af waar je de modellen vandaan moest halen? Dat hoeft op dit moment niet! Je hebt ze in huis: je geliefde, je kinderen, je moeder je vader: degenen waarmee je in huis zit. Met die modellen zit het dus wel snor, maar hoe laat je ze poseren? Wat voor licht ga je gebruiken? Bestaand licht of ga je flitsen? Misschien kun je daar nog wel wat hulp bij gebruiken… Het Handboek Modelfotografie en en het boek Fotograferen met de kleine flitser geven je inspiratie en informatie bij portret- en modelfotografie. (En beide boeken kun je niet met een leuke korting aanschaffen!)

Modelfotografie

Het Handboek Modelfotografie van Frank Doorhof behandelt alles wat een fotograaf moet weten vóór, tijdens en na de shoot en die informatie kun je goed gebruiken als je met je geliefde als model aan de gang gaat voor een fotoshoot. Écht een model fotograferen is toch iets anders dan een kiekje van je vriend of vriendin… Hoe laat je hem of haar poseren? Hoe ga de belichting doen? Je leert uit dit handboek hoe Frank zijn foto’s belicht en je zult je verbazen over hoe eenvoudig het soms kan zijn om dezelfde effecten te bereiken. Daarnaast behandelt hij andere belangrijke – maar vaak vergeten – zaken zoals de kalibratie van je monitor, hoe je een kleurenkaart gebruikt en waarom (en hoe) je een lichtmeter moet gebruiken om consistente en reproduceerbare belichting voor elke fotoshoot te krijgen. Tevens behandelt Frank zijn retouchetechnieken. Aan de hand van stap-voor-stap-instructies laat hij je van start tot finish zien hoe je diverse looks creëert.

Frank Doorhof aan het werk…

De kleine flitser…

Heb je een of meerdere (opzet)flitsers, die je eigenlijk (te) weinig gebruikt? Dan is het nu de tijd om je daar eens meer in te verdiepen. Zeker als je je modellen binnen gaat fotograferen – nu je toch thuis moet blijven of werken – is flitslicht in veel gevallen onontbeerlijk. Bijvoorbeeld als invulflits bij een portretsessie bij het raam, of als het enige licht dat je gaat gebruiken. Het boek Fotograferen met de kleine flitser behandelt een van de meest gebruikte lichtbronnen door fotografen die met zo min mogelijk middelen mooie foto’s willen maken: de speedlight of kleine flitser. Je zult na het lezen van dit boek niet alleen snappen wat deze kleine flitsers voor je kunnen doen, maar ook veel tips hebben opgepikt over het werken met modellen, omgevingen en meer.

Op dit blog plaatsten we wat voorproefjes uit beide boeken. Die van Het Handboek Modelfotografie vind je HIER, die uit Fotograferen met de kleine flitser vind je HIER.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.