De nieuwe zonnebrillen met camera van Snapchat

Snapchat brengt nieuwe camerabrillen uit

Snapchat heeft twee nieuwe camera-zonnebrillen uitgebracht in de vorm van de Veronica en Nico. Fotografeer wat je ziet.

Het idee om een camera in een zonnebril te verwerken is eigenlijk even irritant als geniaal. Irritant omdat je overal zomaar stiekem gefotografeerd kunt worden zonder dat je het merkt. Geniaal omdat je zo je hele leven in rap tempo via Snapchat kunt delen. Voor social media-verslaafden is dat laatste natuurlijk de ultieme droom. Eerder al bracht Snapchat een zonebril met camera uit, maar die was op z’n zachtst gezegd niet bepaald gezegend met een fashionable uiterlijk. De nieuwe modellen Veronica en Nico kennen dat probleem niet. Enigszins afhankelijk van je smaak natuurlijk. Bovendien zijn ze ook voorzien van gepolariseerde glazen, dus heb je er ook als zonnebril echt wat aan.

Filmen en fotograferen

De waterbestendige Snapchat-brillen kunnen fotograferen of videoclips van telkens 10 seconden maken. Deze upload je vervolgens snel naar je Snapchat-account. Gelukkig heeft de fabrikant ook nog een beetje aan privacy gedacht, want een kleine indicator geeft aan dat er gefotografeerd of gefilmd wordt. Maar iemand die echt stiekem aan de slag wil kan dit onderdeel met een beetje handigheid vast wel camoufleren. Sowieso valt een zonnebril in de zomermaanden natuurlijk niet echt op, dus je kunt mensen behoorlijk goed in hun natuurlijke gedrag vastleggen. Het levert mogelijk spontane plaatjes op die je met een traditionele camera mogelijk niet had geschoten.

Technische gegevens

De foto’s en video’s worden overigens in een vierkante beeldverhouding gemaakt. De resolutie van een foto bedraagt 1642 x 1642 pixel, ofwel circa 2,7 megapixel. Ruim voldoende voor onlinegebruik. Verder is voorzien in een microfoon voor geluid bij films, waarvan de resolutie 1216 x 1216 pixels bedraagt. De bril beschikt over 4 GB opslagruimte, genoeg voor het bewaren van 150 videoclips of 3000 foto’s. Synchroniseren met Snapchat gaat via een draadloze koppeling met je smartphone (Wifi en Bluetooth zijn eveneens ingebouwd). Bestellen kan online; aan de beide nieuwe modellen hangt een prijskaartje van €229,99.

Heb je (nog?) geen (geld over) voor een fotobril, lees dan het boek Beter fotograferen Het boek Beter fotograferen met je smartphone van Hans Frederiksmet je smartphone van Hans Frederiks eens. Want ook met je smartphone – die je toch altijd op zak hebt – zijn uitstekende foto’s te maken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.