standaardapps van de Apple Watch

Standaardapps van de Apple Watch

Zo uit de doos kunt u meteen aan de slag met de standaardapps van de Apple Watch. Genoeg om u mee te vermaken! Onderstaande tekst is afkomstig uit het boek Ontdek de Apple Watch.

De Apple Watch heeft een aantal apps die u ook op de iPhone vindt. Een aantal daarvan vindt u alleen op uw Watch, zoals Ecg, Hartslag, Saturatie, Slaap en Work-out. De gegevens van deze apps kunt u bekijken op uw iPhone in de app Gezondheid. Hoe u deze apps gebruikt voor het vastleggen van uw sportieve prestaties, uw conditie en gezondheid leest u in het hoofdstuk Gezondheid. In ieder geval is er genoeg te beleven aan de standaardapps van de Apple Watch!

standaardapps van de Apple Watch
De apps in rasterweergave op uw Watch.

Solo

Sommige apps en functies werken alleen wanneer uw iPhone binnen bereik is, andere apps werken ook als de iPhone niet in de buurt is. Het is handig om te weten welke zaken u solo met uw Watch kunt regelen, dus zonder dat uw iPhone binnen bereik is. Zo kunt u gewoon met uw Watch en Apple Pay in de winkel betalen terwijl uw iPhone thuis ligt. Koppel een Bluetooth-koptelefoon aan uw Watch en u kunt luisteren naar de muziek, audioboeken en podcasts die op uw Watch zijn opgeslagen of beluister gesproken memo’s of neem een gesproken memo op. Ook de wereldklok, wekkers, timers en stopwatch kunt u solo gebruiken. Hebt u foto’s met uw Watch gesynchroniseerd, dan kunt u die ook bekijken. De activiteiten voor een week in uw agenda worden standaard met uw Watch gesynchroniseerd en deze kunt u dus ook solo op uw Watch bekijken. Op het gebied van gezondheid en conditie meet uw Watch veel zaken direct en werken dus solo. U legt uw activiteiten, hartslag, saturatie en work-outs dus ook zonder iPhone vast. Wijzig uw slaapschema en houd de gegevens over de menstruatiecyclus bij op uw Watch. En mindfulness en ademhaling werken ook zonder iPhone in de buurt. Tenslotte kunt u ook het geluidsniveau in uw omgeving meten met de Apple Watch. Natuurlijk worden alle gegevens die u op de Watch vastlegt uiteindelijk wel met de iPhone gesynchroniseerd.

Wifi

Uw Watch kan verbinding maken met de wifinetwerken die u op de iPhone hebt ingesteld of waarmee de Watch via de gekoppelde iPhone verbonden was. U kunt ook op de Apple Watch een wifinetwerk configureren. Wanneer uw Apple Watch geen verbinding heeft met uw iPhone maar wel met een wifinetwerk is verbonden, hebt u nog meer mogelijkheden. Zo kunt u apps uit de App Store installeren, de accessoires van uw slimme huis bedienen met Woning of de actuele weerberichten en aandelenkoersen bekijken. Verder verstuurt en ontvangt u berichten met iMessage, kunt u telefoneren – mits bellen via wifi is ingeschakeld – een FaceTime-audiogesprek voeren of Walkietalkie gebruiken. Ook het streamen van muziek, podcasts en audioboeken lukt via wifi, net als muziek toevoegen aan uw Apple Watch.

Rasterweergave aanpassen

standaardapps van de Apple Watch
Op uw iPhone kunt u de rangschikking van apps in het raster aanpassen.

Druk op de digital crown en u ziet de apps op uw Watch. Afhankelijk van uw ingestelde keuze voor Appweergave ziet u een kleurig raster met apps of een alfabetisch gerangschikte lijst met apps. Hebt u gekozen voor de rasterweergave, dan kunt u de rangschikking van de apps aanpassen op uw iPhone. Open Watch, Mijn Watch, Appweergave, Rangschikking. U ziet nu het raster met alle apps die op uw Watch zijn geïnstalleerd. Zet uw vinger op een app en verschuif de app naar de gewenste locatie. Schuif weinig gebruikte apps naar de randen en zet de meest gebruikte apps in het midden bij elkaar. Wanneer u dan de apps op uw Watch zichtbaar maakt, staan de meest gebruikte apps direct in beeld. Voor de minder gebruikte apps zult u even moeten scrollen – veeg over het scherm of draai aan de digital crown.

Meer tips en trucs over Apple-producten? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Apple-tips op dit blog vind je HIER.

Ontdek de Apple Watch

Ontdek de Apple WatchDe Apple Watch is de perfecte compagnon voor uw iPhone. Met deze smartwatch ontvangt u meldingen van uw iPhone, voert u telefoongesprekken, houdt u uw gezondheid in de gaten en legt u uw sportieve prestaties vast. Pas zelf de wijzerplaat aan en kies welke functies u direct op de wijzerplaat wilt hebben. In het boek Ontdek de Apple Watch (Voor Apple Watch Series 3, 4, 5, 6 en SE met watchOS 7 of watchOS 8) van Henny Temmink ontdekt u de mogelijkheden van de Apple Watch en hoe u deze met uw iPhone instelt. Aan de orde komen de instellingen, de diverse (gezondheids)apps, veel tips en trucs en u leest hoe u het meeste uit uw waardevolle investering haalt! Uit de inhoud:

  • Kennismaken met de Watch en de wijzerplaten
  • Inschakelen, ontgrendelen en bediening
  • Werken met de standaardapps
  • Teksten invoeren en werken met Mail, Berichten, Walkietalkie, de telefoon en Siri
  • Contactloos betalen met Apple Pay
  • Locatievoorzieningen voor Kaarten, Weer, Agenda en meer
  • Muziek afspelen en foto’s maken en bekijken
  • Werken met de gezondheidsapps
  • Toegankelijkheidsvoorzieningen zoals VoiceOver en handgebaren

Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.