Smartphone-fotografie onderweg: schieten, bewerken en printen

Smartphone-fotografie onderweg: schieten, bewerken en printen

In Zo Werkt Snapseed heb ik een kleine paragraaf gewijd aan het gebruik van instant-printertjes van Kodak, HP en Fujifilm, in combinatie met de smartphone en de app Snapseed. De redenering was: kijk nou! Hoe een complete hobby in één hand past, want je apparatuur is prettig draagbaar. En het is een groot genoegen dat je ook op vakantie je foto’s kunt bewerken en afdrukken op dezelfde dag dat je ze maakt. Je neemt je smartphone, een bluetooth-mini-printertje en enkele pakjes papier mee in je bagage. Geen gesjouw – wel hobby. Smartphone-fotografie onderweg: schieten, bewerken met Snapseed en printen maar!

Een instant-printertje in de praktijk

Smartphone, instant-printertje en papier…

Je kunt dat wel zéggen in een boek, maar hoe werkt het in de praktijk? Met mijn vrouw logeerde ik in het zuiden van Limburg. We liepen enkele dagen door het heuvelland en ’s avonds bewerkten we onze opnamen met Snapseed, bij een glas witte wijn dat we na een warme dag klimmen en dalen wel hadden verdiend. Soms waren de bewerkingen met Looks & Tools wat natuurlijker, soms wat ‘creatiever’. Het draadloze printertje, in ons geval een Fuji Instax Minilink, stootte iedere avond snorrend enkele foto’s uit.

De hebbeding-factor

We maakten zo in enkele beelden een terugblik op de dag. Onze foto’s gingen in een mapje, als ‘archief’ voor later. De hebbeding-factor van de printjes is een genot op zich: die mini-afdrukjes zijn écht leuker dan een telefoonschermpje.

De resultaten uit de Fuji Instax Minilink.

Fotograferen kan waarachtig met een minimum aan apparatuur, zonder computers, software-abonnement, kabels, accounts of clouds. De fotohobby wordt net zo lichtgewicht als de bagage… Relaxed, het lijkt wel vakantie…

Geniet van je najaar, groeten van
Kees Molders

Meer tips en informatie over Snapseed? Op dit blog hebben we er een speciale categorie voor: Snapseed. Een interview met Kees Molders over Snapseed vind je HIER.

Zo werkt Snapseed

Zo werkt SnapseedSnapseed is een populaire, gratis fotobewerkingsapp van Google voor Android en iOS. In de smartphonefotografie is het een veelgebruikt programma. Zo werkt Snapseed is het eerste volledige Nederlandstalige handboek over Snapseed. Het behandelt álle mogelijkheden van de app en het gaat in op ieder (sub)menu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.