Tips voor Pinnacle Studio 19: Rimpelovergangen

Dat je met Pinnacle Studio heel mooie videoproducties en diapresentaties kunt maken is bij velen al een begrip. Maar de manier waarop je tot zo’n mooi resultaat komt is niet altijd een eenvoudige zaak. Vandaar dat Bert Venema het boek Ontdek Pinnacle Studio 19 Ultimate over dit professionele videobewerkingsprogramma heeft geschreven.
Deze maand geeft Bert een aantal extra tips om snel met Pinnacle Studio 19 Ultimate aan het werk te kunnen gaan. Deze vijfde tip behandelt het maken van rimpelovergangen in diapresentaties en bewegende videobeelden. (H.F.)


Tip 5: Rimpelovergangen

Met Pinnacle Studio kunt u gemakkelijk rimpelovergangen toepassen in een diapresentatie. Met deze functie zijn op eenvoudige wijze snelle diashows bestaande uit een serie stilstaande afbeeldingen te maken. U kunt dit ook doen met bewegende videobeelden. Ga als volgt te werk.

 1. Plaats een aantal clips of stilstaande afbeeldingen op de tijdlijn.
 2. Stel tijdsduur voor de afbeeldingenclips op dezelfde waarde in.
 3. Plaats tussen de eerste en de tweede clip een overgang.
 4. Selecteer nu alle clips die u in dezelfde tijdlijn hebt geplaatst.
 5. Klik daarvoor op de eerste clip en sleep de cursor met de ingedrukt muisknop naar de laatste clip, selecteer daarmee alle clips.
 6. Klik nu met de muisknop op de eerste clip met de overgang en kies de optie Rimpelovergang.
 7. Studio voegt nu tussen alle geselecteerde clips dezelfde overgang toe als die voor de eerste clip was ingesteld.
De clips zijn geselecteerd in de tijdlijn en u kiest de optie Rimpelovergang.
De clips zijn geselecteerd in de tijdlijn en u kiest de optie Rimpelovergang.

Om aan meerdere geselecteerde clips eenzelfde overgang toe te voegen, selecteert u een overgang in de compacte bibliotheek en sleept de overgang met ingedrukte Shift-toets naar een van de geselecteerde clips in de tijdlijn. De plaats waar u de overgang toevoegt, links of rechts op de clip, bepaalt of de overgang als in- of uitgangovergang wordt toegepast.

De rimpelovergang is toegevoegd aan de clips in de tijdlijn.
De rimpelovergang is toegevoegd aan de clips in de tijdlijn.

U kunt verschillende instellingen vastleggen bij het toepassen van overgangen. Het aanpassen van de tijdsduur van een overgang regelt u met de rechter muisknop en vervolgens de optie Overgang gevolgd door de optie Bewerken. Daarnaast kunt u de werking van een overgang omdraaien door de overgang in de clip aan te klikken met de rechter muisknop en vervolgens de optie Bewerken te selecteren. Klik op het selectievakje Omkeren.

 Omkeren van een overgang.
Omkeren van een overgang.

Andere tips over het werken met Pinnacle Studio 19 kun je HIERHIERHIER en HIER vinden. (H.F.)

Een gedachte over “Tips voor Pinnacle Studio 19: Rimpelovergangen”

 1. Er is nog steeds geen oplossing gegeven door Pinnacle/Corel over de fout 0x81310010 in Pinnacle 19 maar je krijgt steeds mails over Pinnacle 20 om die te kopen.
  Als je een film maakt in Pinnacle 19 moet me hem branden in Pinnacle 16, wanneer je een programma koopt moet je ook kun nen branden van een DVD in Pinnacle 19 en niet in 16.
  Wie heeft de oplossing????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.