Gisteren, bij het openen van mijn Twitteraccount kreeg ik de mededeling: Je moet tweestapsverificatie met sms verwijderen. Alleen Twitter Blue-abonnees mogen dat vanaf 19 maart 2023 nog gebruiken. Pardon? Moet ik mijn extra beveiliging uitzetten van meneer Musk? Ik las het bericht even beter en begreep: het gaat specifiek over tweestapsverificatie met sms. Andere manier van tweestapsverificatie mogen nog wel, bijvoorbeeld met een app of met veiligheidssleutels. Hoe stel je tweestapsverificatie met veiligheidssleutels bij Twitter in? We leggen het hier uit.
De veiligste manier van tweestapsverificatie is met veiligheidssleutels. Ik gebruik ze al jaren bij mijn Googleaccount en kortgeleden stelde ik ze in bij mijn Appleaccount. Tweestapsverificatie met sms is een goede extra beveiliging, maar je telefoon kan gehackt worden en je sms’jes onderschept. Wég is dan je extra beveiliging. Met je veiligheidssleutels is zoiets niet mogelijk. Dus, oké Twitter, ik stel mijn veiligheidssleutels in en zet de sms-beveiliging uit. Dat gaat als volgt:




Zo makkelijk is het
Het is van belang om je belangrijke account goed te beveiligen. We kunnen het hier niet vaak genoeg zeggen. Gebruik veilige wachtwoorden, gebruik daarvoor een wachtwoordmanager en voeg een extra veiligheidslaag toe: tweestapsverificatie. Dat hoeft niet per se met veiligheidssleutels. Met sms of een app als Google Authenticator kan dat ook prima. En als je denkt: ik word toch nooit gehackt, dus waarom zou ik al die moeite doen? Dan moet je het zelf maar weten. Tweestapsverificatie met veiligheidssleutels bij Twitter is in ieder geval een goede stap.
Op dit blog schrijven we regelmatig over Onlineveiligheid. Tweestapsverificatie met veiligheidssleutels bij Twitter is daar een voorbeeld van.
Wij zijn de zwakste schakel…
Bij Van Duuren Media hebben we boeken over cyberveiligheid. Het boek Wij zijn de zwakste schakel van Stijn de Wilde leert je welke methoden hackers gebruiken, en welke psychologische trucs achter die methoden verstopt zitten. Met die kennis kun je de signalen van oplichterij beter herkennen en de aanval afweren voordat jij slachtoffer wordt.
Meer blogposts over online veiligheid:
- De mens als succesbepalende factor bij informatiebeveiliging
- Informatiebeveiliging: de mens als de cruciale factor
- Tweestapsverificatie met veiligheidssleutels bij Twitter
- Vijf misvattingen over onlinemisbruik
- Beveiligingssleutels gebruiken in macOS, iOS en iPadOS
- Wat is het dark web?
- Stap nu over van LastPass naar een veilige wachtwoordmanager
- De Security Check-up van je Googleaccount
- De meest gestelde vragen over Wij zijn de zwakste schakel
Hans Frederiks is journalist en fotograaf en hoofdredacteur van blog.computercreatief.nl. Hij schrijft over ontwikkelingen op het gebied van computers, van vormgeving op het web en print, en fotografeert al zijn hele leven lang. Zijn specialisaties zijn panorama’s, landschappen en podiumfotografie. Zijn blog vind je HIER, zijn boeken vind je HIER.
Wie zit er nog op Twitter?????
Ik!
Ik ook!